Алмаз – не діамант

За допомогою моїх попередніх статей ви могли ознайомитися з основами характеристик діаманта. Однак переконаний, що є частина людей, які до кінця не розуміють, що ж це за камінь такий – ДІАМАНТ. З назви статті, швидше за все, ви розумієте, про що піде мова.
Отож, алмаз – це мінерал групи вуглецю. З найвідоміших властивостей можна виділити його твердість, яка оцінюється за шкалою Мооса найвищим показником. Але не варто плутати твердість з міцністю. Адже алмаз може розкришитися на дрібні шматочки при потрібному ударі.

Формується цей мінерал в глибинах надр землі під дією височенного тису і температур. Але якщо температурний режим перевищить допустимі норми, найдорожчий мінерал може перетворитися на звичайний графіт… Середній вік алмазів – 2-3 мільярди років. Згодом вони піднімаються максимально близько до поверхні землі або зовсім викидаються назовні, де людина здатна добути і облагородити цей чудовий камінь.

Читайте также:   Анастасия Валаваниду: Я бы очень хотела рассказывать людям о том, какой прекрасный мир

Після того як алмаз потрапляє до рук людей, камінь проходить оцінку експерта – з метою визначити максимально вигідне огранювання і перетворити його на цінний діамант.

Діаманти не знаходять. Діаманти роблять!

Після ограновування діаманту присвоюються колір, чистота й інші показники правила 4с, а також безліч додаткових нюансів його детального опису – для визначення ціни. Як правило, ограновані камені потрапляють на біржу, де трейдери приступають до їх реалізації для виробників ювелірних виробів, приватних клієнтів, колекціонерів та інвесторів.

Кожна біржа має свої сильні сторони і спеціалізацію. Можна виділити алмазну біржу Ізраїлю, яка славиться кращими огранниками світу і досить великими діамантами. Алмазна біржа Бельгії у місті Антверпен спеціалізується на більш дрібних каменях хорошої якості огранювання, на відміну від біржі в Індії, яка пропонує досить дешеві камені, але з якістю ограновування нижче середньої. Варто також відзначити алмазну біржу Гонконгу, на якій можна зустріти найрідкісніші і великі кольорові діаманти та інші ексклюзивні зразки.

Читайте также:   Новости от Деньги Плюс за 8 декабря

Але вам не слід думати, що при купівлі певного діаманта вам треба звернутися саме до потрібної біржі. Вам необхідно просто мати контакт хоча б з одним біржовим брокером або торговою компанією. Адже будь-який учасник біржі має доступ до всіх бірж світу, тож при бажанні може купити і продати будь-який діамант.

Читайте також: МІЛЬЯРД РОКІВ ЗА ОДИН ДЕНЬ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1242

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *