Вступив у силу закон про введення штрафу за перевезення дітей без автокрісла

У середу, 20 листопада, набув чинності Закон про введення штрафу за перевезення дітей в автомобілях неналежним чином (без автокрісел). Згідно з ним, вводиться штраф за порушення правил перевезення дітей в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 гривень. При повторному порушенні водія оштрафують вже на 850 гривень.

Закон забороняє перевозити дітей у віці до 12 років і зростом до 145 см без спецзасобів. Також не можна перевозити дітей молодше 16 років в кузові вантажного автомобіля і організовані групи дітей – в темний час доби.

Реакція водіїв

Частина автомобілістів погано сприйняли новий закон – мовляв, на покупці дитячих крісел можна розоритися. Звичайно, ціни на безкаркасні дитячі крісла стартують від 500 гривень в середньому. Але високоякісні і надійні відомих марок тягнуть вже на 3 – 5 тисяч гривень.

Читайте также:   Ринок землі: Рада ухвалила скандальний законопроект

Прихильники закону парирують: не обов’язково купувати нові, можна і б / у. За тисячу-дві можна знайти відмінні моделі.

Закон «вдарить» по таксистам і багатодітним сім’ям

За словами адвоката Вадима Володарського, новий закон дуже сильно вдарить по службам таксі.

– Уявіть собі ситуацію: якась матуся просить сусіда підвезти її з дитиною. І якщо у неї немає крісла – він цього робити не стане, адже, взявши їх, прирече себе на грошовий штраф, – каже Вадим Володарський. – А для наших служб таксі це взагалі удар – таксистам тепер або купувати по кілька крісел і возити їх з собою, або не брати пасажирів з дітьми. І, природно, ніхто з таксистів не стане вкладатися в покупку крісел заради певної категорії пасажирів. Як бути цим людям, депутати не подумали.

Читайте также:   Журнал Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних блогерів в YouTube

Крім того, постраждають члени багатодітних сімей, у яких 3-5 дітей в сім’ї. Тепер кожному з малюків необхідно крісло. Тут процес покупки або вдарить по кишені, або змусить возити дітей по черзі. Ще однією проблемою є те, що не всі моделі авто дозволяють поставити ззаду три дитячих автокрісла.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *