Кадзуо «Каз» Хіраі залишає Sony після 35 років роботи на посаді голови ради дерикторів

Вчора голова ради директорів Sony Кадзуо «Каз» Хіраі офіційно оголосив про свій вихід з компанії. Трохи менше року тому Хіраі залишив пост головного виконавчого директора і президента, передавши повноваження Кенічіро Йосіда, фінансовому директору, з яким він розробив і реалізував антикризовий план з перетворення Sony із збиткового виробника гаджетів в успішну процвітаючу компанію, що спеціалізується на розвагах і виробництві компонентів для мобільних пристроїв. Ця подія знаменує завершення 35-річної кар’єри Кадзуо Хіраі в Sony.

Останнім робочим днем Кадзуо Хіраі на посаді голови ради директорів Sony стане 18 червня. Але навіть після відходу Хіраі збереже свій вплив і зможе брати участь в прийнятті важливих рішень в якості «старшого радника». Причому сам Кадзуо в радники не напрошувався, його люб’язно попросили інші члени ради директорів, а він погодився.

Читайте также:   Плани на літній відпочинок: як вони змінилися в умовах карантину

«З грудня 2013 роки ми разом з Хіраі-саном займалися проведенням управлінських реформ», – зазначив Кенічіро Йосіда, коментуючи відставку Кадзуо Хіраі. – «Не дивлячись на те, що він більше не буде ні головою, ні членом ради директорів, ми розраховуємо на його постійну участь в прийнятті рішень з управління бізнесом Sony, який охоплює широкий спектр різних напрямків».

Зараз Хіраі 58 років. В інтерв’ю 2017 року, відповідаючи на питання, чим би він хотів зайнятися на пенсії, Хіраі говорив, що хотів би стати частиною глобальних ініціатив на кшталт Світового економічного форуму, щоб посилити присутність Японії на міжнародному ринку.

Кадзуо «Каз» Хіраі народився 22 грудня 1960 року в Токіо в родині банкіра. Він закінчив Американську школу в Японії (American School in Japan, ASIJ) і в 1979 році вступив в токійський Міжнародний християнський університет, який закінчив зі ступенем бакалавра гуманітарних наук.

Читайте также:   ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ  «ЛЮДИНА РОКУ-2018» в номінації «Фінансист року»

У 1984 року Хіраі найнявся на роботу в CBS Sony Records. Спочатку він займався маркетингом зарубіжної музики в Японії, а потім очолив відділ міжнародного співробітництва Sony. Пізніше Хіраі був переведений в нью-йоркський офіс компанії і відповідав за популяризацію в США японських музичних виконавців.

Хіраі перейшов до підрозділу Sony Computer Entertainment в 1995 році незадовго до виходу першої моделі ігрової приставки PlayStation, а в 2006 році став главою ігрового бізнесу Sony, змінивши на цій посаді Кена Кутараги.

У 2012 Кадзуо Хіраі став головним виконавчим директором і президентом Sony, змінивши на посту Ховарда Стрингера. Тоді ж Хіраі разом з тодішнім фінансовим директором і нинішнім CEO Кенічіро Йосіда зайнялися реорганізацією стагнуючого бізнесу в рамках стратегії «One Sony», щоб повернути компанію до прибутку після кількох років збиткової діяльності. Хіраі продав збиткову VAIO, що виробляла ноутбуки, і скоротив витрати на створення смартфонів і телевізорів. До початку 2016 календарного року квартальний прибуток Sony знову піднялася до $1 млрд, в основному завдяки доходам в розважальній галузі, отриманим підрозділами Sony Pictures і PlayStation. До теперішнього моменту збитковим у Sony є тільки мобільний підрозділ, але компанія може собі це дозволити і, як відомо, не збирається залишати ринок смартфонів.

Читайте также:   Счастливая цифра: в Абу-Даби продали регистрационный номер за $3 000 000

До теперішнього моменту збитковим у Sony є тільки мобільний підрозділ, але компанія може собі це дозволити і, як відомо, не збирається залишати ринок смартфонів.

Читайте також: БРИТАНСЬКІ ВЧЕНІ БУДУТЬ ЗБИРАТИ КЛІМАТИЧНІ ДАНІ ЗА ДОПОМОГОЮ ГОЛУБІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *