Британські вчені будуть збирати кліматичні дані за допомогою голубів

Інженери з Бірмінгемського університету розробили компактний пристрій, який дозволяє збирати різні кліматичні дані: температуру і вологість повітря, рівень освітленості, тиск, а також інформацію про місцезнаходження. Рішення можна надійно закріпити на спину голуба за допомогою спеціальних ремінців і відправити птицю збирати дані.

Втім, слід уточнити, що для збору даних годяться тільки домашні голуби, які здатні знайти шлях додому і повернутися разом з приладом, з якого вчені потім завантажать і проаналізують зібрані відомості. Поки що вченим вдалося зібрати дані, отримані п’ятьма птахами – вони зробили в цілому 41 політ загальною протяжністю близько 1000 кілометрів.

Окремо винахідники підкреслюють, що пристрій розроблений таким чином не доставляє птахові незручностей – він дуже легкий і важить близько 3% від маси тіла тварини. Крім того, «рюкзачок» має порівняно невелику вартість: вся конструкція обходиться приблизно в $ 330.

Читайте также:   Ціна акцій Tesla вперше в історії перевищила $1000

Наостанок зазначимо, що в даний час деякі дослідники збирають кліматичні дані за допомогою дронів. Однак у безпілотників є ряд обмежень: по-перше, дроном необхідно управляти, що значно ускладнює процес збору даних, по-друге, безпілотні пристрої дозволяють досліджувати тільки обмежену територію (її розмір залежить від ємності батареї апарату), по-третє, деякі країни вводять заборони на несанкціоновані польоти безпілотних літальних апаратів, що робить регулярні спостереження за допомогою БПЛА важкореалізованими.

Читайте також: ЯК У “ЗОРЯНИХ ВІЙНАХ”: США БУДЕ НАВЧАТИ БЕЗПІЛОТНИХ ВЕДЕНИХ ТАК САМО, ЯК І ЛЮДЕЙ-ПІЛОТІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *