Напередодні виборів у Києві покажуть виставу французького філософа “В пошуках Європи”

28 березня у Жовтневому палаці французький філософ Бернар-Анрі Леві покаже киянам п’єсу “В пошуках Європи”. У 2015 році він вже був у столиці із виставою про події на Майдані. Цього року наскрізна тема нової роботи — вибори.

Бернар-Анрі Леві відомий завдяки своїй активній громадянській позиції. Він не стоїть осторонь політичних подій у Європі: був з українцями на Майдані та виголошував промову, пише статті та п’єси, щоб закликати однодумців до діалогу про майбутнє. Цього разу він покаже у Києві свою новую роботу — “В пошуках Європи”.

З цьогорічною прем’єрою Леві вирішив проїхати усі ті міста, в яких показував свою попередню виставу “Готель Європа”. Письменник адаптує сценарій нової п’єси для кожного з 20 міст туру: від Барселони до Києва.

Читайте также:   У Nirvana похвалилися мільярдом переглядів легендарного кліпу

“Неможливо стояти осторонь подій, що відбуваються у Європі. В Україні після моєї вистави будуть вибори президента. Я знаю, що вони важливі, адже від них буде залежати подальший курс України на європейській арені. Тому приїду, щоб поговорити з українцями про це зі сцени.” – розповідає Бернар-Анрі Леві

“В пошуках Європи” — це моноспектакль. Виставу покажуть французькою мовою із субтитрами українською. Головну роль гратиме сам автор.
Дія відбувається у Сараєво. Головний герой — письменник, який повинен підготувати промову про Європу, її основоположні цінності, її майбутній і теперішній стан. Місце дії — готель, в якому він бував 20 років тому. У кімнаті лише він, ноутбук та Google. Його запити, роздуми, нескінченні повідомлення — усе побачать глядачі. Героєві потрібно написати промову про Європу, але у чому шукати натхнення? В літературі, історії чи фотокартках з подорожей європейськими містами?

Читайте также:   Марина Одольська зняла кліп на пісню "НЕБО" з Віктором Скуратовським (ФОТО + АУДІО)

5 актів, 90 хвилин внутрішнього монологу. Чи вдасться героєві знайти вихід? Чи він застряне у своїх ідеях, не в змозі зробити важкий вибір? Ці питання актуальні для українського глядача. Наступного дня після вистави відбудуться вибори, на яких знову постане потреба визначати майбутній курс країни. П’єса Леві закликатиме кожного глядача до свого внутрішнього діалогу. Можливо, у цьому потоці свідомості глядачі знайдуть відповіді на болючі питання.

Що: Моноп’єса “В пошуках Європи” французького філософа, політичного діяча, актора, драматурга та письменника Бернар-Анрі Леві
Коли: 28 березня о 19:00
Де: Жовтневий палац
Квитки: https://concert.ua/ru/event/v-poshukah-yevropi

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *