Зона відчуження: Чорнобиль відвідала рекордна кількість туристів

У 2019 році встановлено новий рекорд «чорнобильського туризму». За даними Державного агентства з управління зоною відчуження, протягом восьми місяців ЧАЕС і прилеглі території відвідали майже 75 тисяч туристів.

«У цьому році вже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за вісім місяців. Тільки за серпень-2019 зону відвідало 14 416 чоловік. З початку року цей показник збільшився в п’ять разів: ще в січні-лютому зону відвідували менше ніж 3 тисяч людей в місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала зростати», – йдеться в повідомленні.

Для порівняння: за даними Мінекології, в 2018 році зону відчуження ЧАЕС офіційним шляхом відвідало близько 63 тисяч туристів.

Читайте также:   Слуга британської королеви вкрав у неї 77 речей

Неважко здогадатися, що посилений туристичний потік викликаний серіалом «Чорнобиль». Якщо ж така динаміка збережеться і в наступному році, тоді Держагентство зможе записати подібне досягнення у свій актив. Там намагаються зацікавити туристів і запропонувати нові маршрути, в тому числі водні. На даний момент, як повідомили в Держагентстві, в зоні відчуження затверджений 21 маршрут для відвідувачів – 13 наземних, п’ять водних і три повітряних. В агенстві відзначають, що старт повноцінної роботи водних і повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів.

У зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачівНаказом Голови ДАЗВ у зоні відчуження затверджено 21 маршрут…

Publiée par Державне агентство України з управління зоною відчуження sur Jeudi 5 septembre 2019

Нагадаємо, що в липні зону відчуження відвідав Презедент України Володимир Зеленський, який запропонував перетворити територію навколо ЧАЕС в «туристичний магніт» і видав указ, в якому окреслені завдання для виконання цієї мети. Указ Зеленського, зокрема, зобов’язує чиновників і правоохоронних органів узгоджувати відвідування Чорнобильської зони протягом трьох календарних днів через електронний кабінет, а наявні електронні квитки будуть синхронізовані. У разі існування підстав для відмови у візиті відвідувач зможе дізнатися про це напередодні, а не на контрольно-пропускному пункті.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *