З зараженого коронавірусом корабля Diamond Princess зняли карантин

Круїзний лайнер з 25 українцями на борту знаходиться біля берегів Японії

З круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть в Японії, зняли двотижневий карантин через китайський коронавірус, повідомило видання The Japan Times. Корабель почали залишати пасажири без ознак хвороби COVID-19.

На берег вже зійшла перша група – близько 500 осіб, серед яких більшість літніх людей. На автобусах і таксі вони покинули порт. Далі лайнер повинні покинути люди, які перебували в одних каютах з хворими. Очікується, що всі пасажири покинуть судно до 21 лютого.

Багато з тих, хто зійдуть з корабля, будуть піддані ще 14 дням карантину після повернення додому. Наприклад, 200 осіб, яких Австралія планує доставити чартерним рейсом. США, Канада та інші країни проводять аналогічну політику.

Круїзний лайнер Diamond Princess 20 січня вийшов з японського міста Йокогама у двотижневий круїз маршрутом Кагосіма – Гонконг – Окінава. Планувалося, що він буде завершений 4 лютого. Починаючи з 3 лютого японські медики почали перевірки, а 5 лютого в 07.00 ранку було прийнято рішення закрити судно на карантин. На Diamond Princess – близько 3 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що двоє заражених коронавірусом українців, які перебувають на судні, почувають себе нормального. Одного з них готуються виписати з лікарні. Всього на борту перебувають 25 українців, які є членами команди.

Тим часом від нового коронавіруса в Китаї померли 2004 людини, а одужали – 14,6 тисячі осіб. Всього заразилися COVID-19 у світі – 75,2 тисячі осіб.

Fiancoff :