Збираємо дітей до літнього табору: що треба знати!

На початку літа, як правило, путівки в табір уже куплені. Але чи достатньо ваша дитина виросла для таких поїздок?

5 ознак, що все пройде добре:

1. Дитина вміє обслуговувати себе: без нагадувань вмивається, чистить зуби, причісується і може самостійно вимити голову, одягається по погоді і доречно, може скласти одяг (в тумбочку і чемодан), а то і випрати білизну. (Якщо не вміє, комплектами білизни її доведеться на всі дні забезпечити. Взагалі може встежити за своїми речами – не розгубить рюкзак з документами, чемодан, телефон.

2. Комунікабельний: вміє налагоджувати стосунки з однолітками, не втомлюється від колективу. Інтровертам, тобто людям, яким потрібно відпочивати і заповнювати сили в тиші і самоті, дитячі табори здаються концентраційними. Там ніхто ніколи не може побути наодинці з самим собою.

Читайте также:   Чорна п'ятниця: що точно не потрібно і потрібно купувати під час розпродажу

3. Чи може при необхідності звернутися за допомогою до дорослих. Малюків або підлітків, які емоційно не не дозріли, можуть образити і залякати – мовляв, поскаржишся, буде гірше. Тому дитина повинна вміти оцінити можливу шкоду й повідомити про проблеми дорослим. А якщо гноблять вожаті – батькам.

4. Дитина не вибаглива у їжі. Дуже багато дітей в різні періоди дорослішання мають закидони: “Печінку я не їм, від риби мене нудить, приберіть швидше свій противний суп!” Деяким вередунам взагалі не догодиш. Ну а в таборі ніхто і не подумає догоджати.

5. Він сам рветься вибратися з-під маминого крильця. У міру дорослішання дитина все більше емоційно відділяється від тата-мами, щоб до повноліття випурхнути з батьківського гнізда. Але коли саме конкретно ваш малюк стане “Дядей Федором”, краще вас ніхто не зрозуміє.

Читайте также:   iCoin — легендарная монета Стива Джобса

Важливо знати, що заборонено брати з собою в табір:

Колючо-ріжучі предмети, зброю і те, що може нею виступати (бейсбольні біти, нунчаки та ін.).

Сірники/запальнички та ін.

Вибухові речовини (петарди теж!).

Токсичні речовини, в т. т. газові балончики для самозахисту та спреї від комах.

Алкоголь, сигарети (електронні в т. ч.).

Одяг з нецензурними написами і провокаційними принтами.

Лікарські засоби без рецепта лікаря. Якщо дитина приймає прописані препарати, їх разом з інструкцією по прийому необхідно передати вожатому.

Деякі поради:

Речі в табір повинні бути підписані – незмивним маркером або нашитим ярликом. Чемодан і рюкзак теж.

Складіть список. Один упакуйте у валізу (по ньому дитина в кінці зміни буде складати речі), другий залиште собі.

Читайте также:   Деньги в средневековой Европе

Телефон, планшет – недорогі. У багатьох таборах забороняють вільне використання гаджетів. Якщо це ваш випадок, купіть найпростіший кнопковий апарат з максимально ємним акумулятором. Зазвичай їх здають в сейф начальнику зміни або вожатому. І видають для дзвінків раз в тиждень.

Чи завжди потрібні гроші з собою? Залежить від табору. Якщо дитина їде в найближчий передмістя, куди його привезуть на автобусі і в кінці зміни повернуть назад до школи, гроші можна не давати. Але якщо мова йде про поїздку через півкраїни до моря або взагалі в іншу країну – невелику суму в дрібних купюрах мати варто. Але невелику!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.