Весілля твоєї мрії: секрети організаціі

За статистикою, найчастіше пропозицію руки і серця чоловіки роблять у святкові дні: Новий рік, Різдво, День святого Валентина, 8-е Березня, а також на День народження коханої. Напередодні традиційної пори весіль – весни – редакція «Деньги Плюс» вирішила дізнатися, як же зробити святкування цієї події найкращим днем ​​у вашому житті. Своїми порадами на цю тему з нами поділився популярний київський ведучий Олег Прокопчук.

Яку пору року можна вважати ідеальною для проведення весілля?

Ідеальний час для весіль – весна і осінь. Але особисто я проводжу весілля в будь-який час року, адже люди одружуються і виходять заміж незалежно від календаря. У зимовий період є свої складності (виїзна церемонія, фотосесія), але також і свої плюси. Як мінімум, багато підрядників готові робити знижки. (Посміхається). У літню пору незручності може спровокувати спека. Але на допомогу приходять кондиціонери. Від палючого сонця на виїзній церемонії відмінно рятує проведення цього дійства ввечері. Адже вечірня пора – це дивовижний, загадковий час. Так, як і сама любов. Тому не так важливий час року, як правильний підхід до організації.

На чому не варто економити?

Весілля – така подія, на якій взагалі економити не варто. Першою чергою їжа повинна бути смачною, а алкоголь – якісним. Тому ресторан, як мінімум, має бути перевірений. Я не кажу слово «красивий», адже це поняття дуже суб’єктивне. Звичайно ж, плаття у нареченої повинно бути «найкраще». Декор і фотографії мають радувати око. А ще – ні в якому разі не можна економити на ведучому. Це правда, і це дуже важливо. Уявіть – тільки від однієї людини залежить, чи будуть посміхатися і веселитися ваші гості, чи пустять батьки і самі молодята ліричну сльозу. І головне, чи зможе він зробити так, щоб ви дійсно усвідомили всю важливість події, що відбувається, – вашого весілля.

Чи потрібна виїзна церемонія?

Хай вибачать мене працівники ЗАГСУ, але професіонал, будь то ведучий або окремий церемоніймейстер (ведучий церемонії) зроблять це дійство персоналізованим і найкращим. Саме під вас, під вашу історію, почуття, і з урахуванням усіх ваших побажань. Також плюс виїзної церемонії – можливість провести ваше таїнство в будь-якому красивому місці: як на території ресторанного комплексу, так і в абсолютно незвичайних і дивних місцях. Якщо на чашу ваг ставити будівлю ЗАГСа і різноманіття всіляких локацій – останні точно переважать.

Чи проводите ви церемонії?

Так, проводжу. Але, відкрию секрет: почав це робити не відразу. Мене бентежило те, що в одну мить ти говориш якісь «гучні», місцями пафосні промови про любов, про важливість шлюбного союзу, а потім, практично через півгодини, потрібно кардинально перебудуватися. Адже банкетна частина – це вже абсолютно інший настрій, інша енергетика. І потрібно вміти «переключатися». Згодом я навчився це робити. Знаю багатьох колег, які відмовляються вести церемонії. І я їх розумію. Незважаючи на те, що сам регулярно проводжу церемонії одруження, але все ж вважаю, краще, коли церемонію і банкетну частину ведуть дві різні людини. Я ці поняття чітко розділяю, це дві зовсім різні дії. І ціна у мене йде окремо за банкет і окремо за церемонію.

Чи популярні зараз різні весільні традиції?

Останнім часом багато запозичується з Європи і США, і я часто стикаюся з тим, що молодята не хочуть ніяких традицій. Але є ще весільні обряди, які «живі», просто трохи осучаснені і по-іншому подані. Так званий «перший танець молодят» ще актуальний. Він може бути і не першим зовсім, бути ввечері або стати заключним, що закриває весілля. У своїй роботі я також проводжу «кидання букета і пов’язки». По-різному, іноді зовсім не кидаючи, але традиція визначення, «хто вийде заміж наступною», поки існує. Гарний ліричний обряд «запалювання сімейного вогнища» проводжу і дуже люблю його. Трошки рідше роблю «танець нареченої з батьком» і «зняття фати». Обряди вибирають самі молодята, а я лише пропоную варіанти, як це краще реалізувати.

Чи часто ви зустрічаєтеся з тим, що молодята не хочуть лірики?

Найчастіший мій клієнт – це молодята, які хочуть дуже веселе і динамічне весілля. І я проводжу саме такі весілля. Але пояснюю, що найкращий день – це коли ти багато сміявся, веселився і в той же час хоч раз пустив сльозу. Це сльози щастя, але вони обов’язково повинні бути. Коли молодят, батьків та гостей «накриває», коли всі навколо усвідомлюють важливість і цінність цього дня – дня народження нової сім’ї. І відчувши всю унікальність цього моменту, просто неможливо не пустити сльозу. Але це всього лише маленький тонкий акцент. А далі – повні і нестримні веселощі!

Під веселощами ви маєте на увазі конкурси?

Почнемо з того, що 99 % моїх клієнтів не знають програму повністю. Я багатьом розповідаю і пояснюю, що конкурси не так вже й важливі. Вибираючи ведучого, ви вибираєте веселу, ерудовану людину. І важливо, як вона говорить, чи вміє жартувати та імпровізувати, а не проводити конкурси. Я у своїй роботі намагаюся відмовлятися від слова «конкурс». Я більше за ігри, інтерактиви, вікторини. Я дуже багато працюю над імпровізацією, жартую і спілкуюся з гостями. І повірте: весілля без конкурсів – це реально дуже весело, круто і смішно. Але якщо клієнт хоче, будуть конкурси. Я за індивідуальність весілля, і раз у молодят є таке бажання – я реалізую його максимально якісно.

Що ви порадите майбутнім нареченим?

Не бійтеся експериментувати. Намагайтеся озвучити свої навіть маревні ідеї. Це стосується усіх етапів весільного процесу. Зараз можна пробувати, робити і створювати практично все. Навколо безліч можливостей, щоб втілити ваші мрії незалежно від бюджету. Можливо, саме ваша ідея стане класною родзинкою на святі. А краще – відразу телефонуйте мені. (Посміхається). У будь-якому випадку ваше весілля – це найкращий день. І він буде таким, не дивлячись ні на що.

Ведучий, шоумен Олег Прокопчук

+38 093 771-68-71

www.prokopchuk.gold

Fiancoff :