Весілля твоєї мрії: секрети організаціі

Весілля твоєї мрії: секрети організаці

За статистикою, найчастіше пропозицію руки і серця чоловіки роблять у святкові дні: Новий рік, Різдво, День святого Валентина, 8-е Березня, а також на День народження коханої. Напередодні традиційної пори весіль – весни – редакція «Деньги Плюс» вирішила дізнатися, як же зробити святкування цієї події найкращим днем ​​у вашому житті. Своїми порадами на цю тему з нами поділився популярний київський ведучий Олег Прокопчук.

Яку пору року можна вважати ідеальною для проведення весілля?

Ідеальний час для весіль – весна і осінь. Але особисто я проводжу весілля в будь-який час року, адже люди одружуються і виходять заміж незалежно від календаря. У зимовий період є свої складності (виїзна церемонія, фотосесія), але також і свої плюси. Як мінімум, багато підрядників готові робити знижки. (Посміхається). У літню пору незручності може спровокувати спека. Але на допомогу приходять кондиціонери. Від палючого сонця на виїзній церемонії відмінно рятує проведення цього дійства ввечері. Адже вечірня пора – це дивовижний, загадковий час. Так, як і сама любов. Тому не так важливий час року, як правильний підхід до організації.

На чому не варто економити?

Весілля – така подія, на якій взагалі економити не варто. Першою чергою їжа повинна бути смачною, а алкоголь – якісним. Тому ресторан, як мінімум, має бути перевірений. Я не кажу слово «красивий», адже це поняття дуже суб’єктивне. Звичайно ж, плаття у нареченої повинно бути «найкраще». Декор і фотографії мають радувати око. А ще – ні в якому разі не можна економити на ведучому. Це правда, і це дуже важливо. Уявіть – тільки від однієї людини залежить, чи будуть посміхатися і веселитися ваші гості, чи пустять батьки і самі молодята ліричну сльозу. І головне, чи зможе він зробити так, щоб ви дійсно усвідомили всю важливість події, що відбувається, – вашого весілля.

Читайте также:   Мрія інтроверта: На віддалений острів біля берегів Ірландії потрібні двоє доглядачів

Чи потрібна виїзна церемонія?

Хай вибачать мене працівники ЗАГСУ, але професіонал, будь то ведучий або окремий церемоніймейстер (ведучий церемонії) зроблять це дійство персоналізованим і найкращим. Саме під вас, під вашу історію, почуття, і з урахуванням усіх ваших побажань. Також плюс виїзної церемонії – можливість провести ваше таїнство в будь-якому красивому місці: як на території ресторанного комплексу, так і в абсолютно незвичайних і дивних місцях. Якщо на чашу ваг ставити будівлю ЗАГСа і різноманіття всіляких локацій – останні точно переважать.

Чи проводите ви церемонії?

Так, проводжу. Але, відкрию секрет: почав це робити не відразу. Мене бентежило те, що в одну мить ти говориш якісь «гучні», місцями пафосні промови про любов, про важливість шлюбного союзу, а потім, практично через півгодини, потрібно кардинально перебудуватися. Адже банкетна частина – це вже абсолютно інший настрій, інша енергетика. І потрібно вміти «переключатися». Згодом я навчився це робити. Знаю багатьох колег, які відмовляються вести церемонії. І я їх розумію. Незважаючи на те, що сам регулярно проводжу церемонії одруження, але все ж вважаю, краще, коли церемонію і банкетну частину ведуть дві різні людини. Я ці поняття чітко розділяю, це дві зовсім різні дії. І ціна у мене йде окремо за банкет і окремо за церемонію.

Читайте также:   Ваш дом, Одесса: ХХХl выставка по строительству

Чи популярні зараз різні весільні традиції?

Останнім часом багато запозичується з Європи і США, і я часто стикаюся з тим, що молодята не хочуть ніяких традицій. Але є ще весільні обряди, які «живі», просто трохи осучаснені і по-іншому подані. Так званий «перший танець молодят» ще актуальний. Він може бути і не першим зовсім, бути ввечері або стати заключним, що закриває весілля. У своїй роботі я також проводжу «кидання букета і пов’язки». По-різному, іноді зовсім не кидаючи, але традиція визначення, «хто вийде заміж наступною», поки існує. Гарний ліричний обряд «запалювання сімейного вогнища» проводжу і дуже люблю його. Трошки рідше роблю «танець нареченої з батьком» і «зняття фати». Обряди вибирають самі молодята, а я лише пропоную варіанти, як це краще реалізувати.

Чи часто ви зустрічаєтеся з тим, що молодята не хочуть лірики?

Найчастіший мій клієнт – це молодята, які хочуть дуже веселе і динамічне весілля. І я проводжу саме такі весілля. Але пояснюю, що найкращий день – це коли ти багато сміявся, веселився і в той же час хоч раз пустив сльозу. Це сльози щастя, але вони обов’язково повинні бути. Коли молодят, батьків та гостей «накриває», коли всі навколо усвідомлюють важливість і цінність цього дня – дня народження нової сім’ї. І відчувши всю унікальність цього моменту, просто неможливо не пустити сльозу. Але це всього лише маленький тонкий акцент. А далі – повні і нестримні веселощі!

Читайте также:   Андрій Чуприков. Коучинг для життя і бізнесу: разом - швидше до цілей!

Під веселощами ви маєте на увазі конкурси?

Почнемо з того, що 99 % моїх клієнтів не знають програму повністю. Я багатьом розповідаю і пояснюю, що конкурси не так вже й важливі. Вибираючи ведучого, ви вибираєте веселу, ерудовану людину. І важливо, як вона говорить, чи вміє жартувати та імпровізувати, а не проводити конкурси. Я у своїй роботі намагаюся відмовлятися від слова «конкурс». Я більше за ігри, інтерактиви, вікторини. Я дуже багато працюю над імпровізацією, жартую і спілкуюся з гостями. І повірте: весілля без конкурсів – це реально дуже весело, круто і смішно. Але якщо клієнт хоче, будуть конкурси. Я за індивідуальність весілля, і раз у молодят є таке бажання – я реалізую його максимально якісно.

Що ви порадите майбутнім нареченим?

Не бійтеся експериментувати. Намагайтеся озвучити свої навіть маревні ідеї. Це стосується усіх етапів весільного процесу. Зараз можна пробувати, робити і створювати практично все. Навколо безліч можливостей, щоб втілити ваші мрії незалежно від бюджету. Можливо, саме ваша ідея стане класною родзинкою на святі. А краще – відразу телефонуйте мені. (Посміхається). У будь-якому випадку ваше весілля – це найкращий день. І він буде таким, не дивлячись ні на що.

Ведучий, шоумен Олег Прокопчук

+38 093 771-68-71

www.prokopchuk.gold

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.