У Північній Кореї через брак продовольства використовують запаси рису на випадок війни

У Північній Кореї через брак продовольства

Північна Корея змушена використовувати військові запаси рису через брак продовольства, повідомляє Associated Press із посиланням на інформацію розвідки Південної Кореї.

На закритому засіданні парламентського комітету південнокорейська розвідка повідомила про кризу з продовольством у КНДР. Триваюча спека і посуха призвели до загибелі домашньої худоби і врожаю рису і кукурудзи. Північній Кореї зазвичай потрібно близько 5,5 млн тонн продовольства на рік, щоб прогодувати 26 млн населення, зараз не вистачає приблизно 1 млн тонн.

Для боротьби з нестачею зерна уряд постачає малозабезпеченим громадянам, робітникам і сільським підприємствам рис із запасів, зроблених на випадок війни.

Ціни на рис у Північній Кореї зросли вдвічі з початку року. У липні вони стабілізувалися, але потім зростання продовжилося.

Читайте также:   ОРИГИНАЛЬНЫЕ И НЕВЕРОЯТНЫЕ СПОСОБЫ РАЗБОГАТЕТЬ

Журналісти відзначають, що браку продовольства сприяє закриття кордону з Китаєм, звідки раніше воно поставлялося, зокрема, контрабандою. Торгівля між КНДР і Китаєм впала в 2020 році на 80% через обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу.

За оцінкою Центробанку Південної Кореї, економіка КНДР скоротилася минулого року на 4,5%.

Опитані журналістами експерти припускають, що проблеми з продовольством збережуться в Північній Кореї до осіннього врожаю. Водночас, країні навряд чи загрожує масштабний голод, оскільки його не допустить Китай, який побоюється потоку біженців у разі гуманітарної катастрофи.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *