Психологія трейдингу

Трейдинг – перспективна і високодохідна сфера, в якій спробувати себе може кожен. Тим не менш, відомих і дійсно успішних трейдерів можна перерахувати на пальцях. У чому ж секрет професіонала? Думаєте, в ідеальній підготовці і сильній теорії? Зовсім ні! Щоб регулярно і прибутково закривати угоди на фондовому ринку, потрібно працювати в першу чергу над своїми емоціями під час торгівлі. Кожного другого трейдера гублять страх, розгубленість і емоційне перенапруження. Як же з цим боротися?

Психологія трейдингу – зовсім непроста штука, але і тут є кілька заповідей, які не варто порушувати!

Концентрація на процесі торгівлі, а не на кінцевому результаті

Особливо згубними позначаються завчасні думки про поразку. Перші згадки про збитки – це прямий шлях до програшу. Наш мозок влаштований так – чим більше думок про поразку, тим більше страх. Це почуття налаштовує нас на зайву уважність до деталей і вічні сумніви, що в трейдингу є рівноцінним збитковій угоді. Від поразки не застрахований ніхто, але тільки той трейдер, хто зможе зібратися у важкий момент і піти далі, приречений на реальний успіх.

Читайте также:   Что такое вид на жительство. Его плюсы и недостатки: Полезные советы

Візуалізація

Візуалізація – улюблений прийом психологів, а головне простий до виконання.

Чим більше ви уявляєте собі успішно закриті угоди, отримані прибутки і запаморочливі емоції від успіху, тим більше Ваш мозок налаштовується на реальний позитивний результат подій. Більш того, правильні думки здатні моделювати навіть наше життя, а не тільки вдалу операцію на ринку.

Контроль двох головних ворогів трейдера: страху і жадібності

На моїй практиці, трейдери найчастіше втрачають великі гроші, піддаючись цим двох підступним емоціям. Жадібність приводить навіть найбільш підготовлених трейдерів до неадекватних рішень. Через бажання отримати більше, трейдер просто втрачає все.

Кардинально інша негативна емоція – страх. Через невпевненість в своїх силах, досвідчений трейдер може просто злити угоду. Контролювати свої емоції можна лише чітко дотримуючись заздалегідь раціонально-обдуманих планів – стратегій.

Читайте также:   Размена нет: валютный кризис в Харьковском метро

Я вже не раз говорив, що психологія – дуже важливий аспект трейдингу. Не дарма на своїх консультаціях і в ході навчання я регулярно роблю акцент на емоційній складовій, проводжу підготовку своїх клієнтів до стресових ситуацій. Записатися до мене на консультацію можна прямо на моєму сайті.

Читайте також: ХТО ТАКИЙ ТРЕЙДЕР?

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 739

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *