EQ і стресостійкість

Ви відчуваєте апатію, різкі зміни настрою і внутрішнє нервове напруження? Стали сильно втомлюватися, гірше виконуєте свою роботу і постійно відчуваєте дискомфортстрибки тиску, пульсу, проблеми з травленням і пітливістю, головний біль? А як ви спите? Теж погано? На жаль, навзнаки ознаки стресу, емоційного вигоряння.

А починається все з гарного настрою. Вірніше, з того, що відбувається з вами, якщо хтось з ранку пройшовся по вас брудними черевиками. З того, що хтось закрив сонце у вашій душі, а насправді фактично побив вас: у кров надійшли речовини, аналогічні при побитті; підвищився рівень гемоглобіну та адреналіну – поки сердилися; різко знизився рівень тих самих гормонівколи зазнали депресію і втому. Негативні емоції змусили ваш шлунок вироблять їдкий сік. Стався спазм капілярів. Порушилися обмінні процеси. Не будемо перераховувати далі, і так не дуже приємно. Головнешвидко вигнати емоційний негатив і спробувати забути його. Тоді з вами нічого страшного не відбудеться. Якщо ж негатив довго накопичувався, емоції залишилися непрожитимице погано для здоровя. Навіть небезпечно.

А ось гарний настрій треба берегти. Він впливає на аналізи крові і взагаліна всі аналізи. І на тривалість життя. Дуже важливо цінувати тих, хто дарує нам гарний настрій. Той, хто сказав приємне, пожартував, подарував комплімент, не просто підвищив ваш настрій. Він зумовив виділення гормонів, що зміцнюють здоровя: судини розширилися, кисню стало більше, обмін речовин покращився та імунітет зміцнився. Ланцюгова реакція розпочалася, а життя триває

Якщо ж серйозно, то в групі ризику впасти в депресію або отримати стрес сьогодні перебувають практично всі. І ви вже бачите, як з вашого життя зникає насолода, все дратуєцікава робота, кохана/коханий, діти, хобі. А фізичні проблеми тільки зростають: погіршується самопочуття, посилюються болі, напруга, мігрені, страждає імунітет. Емоції стають мізерними, їх замінює цинізм, апатія. Якість роботи знижується.

Якщо ви виявили хоча б один з перелічених мною ознак, прийшов час переосмислити навантаження, привести до балансу своє життя, потурбуватися про справжній глибокий відпочинок і сформувати власну стресостійкість, інакше негативні симптоми будуть наростати, а емоційне вигорання просто роздує таку «пожежа», що гасити її доведеться довго і складно.

Ми, фахівці Центру емоційного здоров’я Amograce – Одеса, знаємо і розуміємо, як привести до ладу ваше життя, як поліпшити самопочуття і підвищити життєвий тонус, розвинути толерантність до фізичних, розумових і, звичайно ж, емоційних навантажень, поліпшити якість життя.

Хочете мислити поновому, вибирати, які емоції вам проживати, щоб бути завжди здоровим, виконувати свої завдання і бажання легко і швидко? Пропоную познайомитися із пропонованими методиками і технологіями. Вони допоможуть вам сформувати особисту стресостійкість у нашому турбулентному світі.

Читайте также:   За два кроки від раю

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 526

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *