Бадьорий старт. SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink, а також повернула вантажний корабель Cargo Dragon після третього повторного польоту

У вівторок, 7 січня компанія SpaceX успішно провела перший запуск в 2020 році. Ракета Falcon 9 вивела на орбіту чергову (третю) партію з 60 супутників в рамках власного проекту глобальної супутникової інтернет-мережі нового покоління Starlink. Уже в цьому році SpaceX планує почати надавати послуги зв’язку першим клієнтам, а повноцінне розгортання мережі намічено на середину 2020-х років. Трансляція запуску проходила на YouTube-каналі SpaceX.

В якості експерименту для майбутніх місій, один з 60 супутників отримав спеціальне антівідбивне покриття, щоб не заважати астрономам спостерігати за зірками, як і обіцяв Маск.

В кінці минулого року в рамках попереднього запуску інтернет-супутників Starlink компанія SpaceX встановила рекорд по багаторазовому використанню ракет, запустивши Falcon 9 з першою сходинкою, яка до цього літала в космос тричі. Зараз же вона закріпила цей результат, вдруге використавши для запуску перший ступінь Falcon 9 (F9 B5 B1049.4), що літає і садиться тричі. Раніше на ній вже запускали перші 60 супутників Starlink v0.9, супутники зв’язку Iridium NEXT-8, а також телекомунікаційний супутник Telstar 18V / Apstar-5C.

Читайте также:   Apple, Google, Microsoft і WhatsApp виступили проти уряду Великобританії

Також SpaceX вчора успішно повернула вантажний корабель Cargo Dragon після третього повторного польоту в рамках нещодавньої місії постачання МКС CRS-19. Таким чином, у SpaceX є вже два вантажні кораблі Dragon, які тричі літали в космос і успішно поверталися назад. Перспективні використання відновленого корабля Dragon у четвертий раз в одній з майбутніх місій, поки що туманні.

Нагадаємо, SpaceX доставляє вантажі на Міжнародну космічну станцію в рамках контракту NASA Commercial Resupply Services (CRS), використовуючи зв’язку з ракети-носія Falcon 9 і вантажного корабля Cargo Dragon (в грудні 2017 року рамках місії CRS-13 відбувся перший запуск, в якому повторно використовували одночасно РН і корабель).

Попереду нас чекає експлуатаційний політ корабля Dragon (Crew-1) з екіпажем в рамках місії Demo-2, намічений на першу половину 2020 року (на 18 січня запланований останні необов’язкові випробування системи аварійного порятунку Dragon Crew з відстрілом капсули в політ), і перший повноцінний «стрибок» прототипу міжпланетного корабля Starship. Всього у 2020 році SpaceX планує зробити від 35 до 38 запусків, з них мінімум 24 в інтересах проекту Starlink.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *