Очевидці вибуху в Бейруті: Думали, що на місто скинули атомну бомбу

Потужний вибуховий удар забрав життя десятків людей і завдав масштабні руйнування

В результаті вибуху в столиці Лівану загинули десятки жителів Бейрута і тисячі поранених продовжують доставляти в лікарні. Потужний вибух в порту викликав ударну хвилю по всьому місту, якою було завдано значної шкоди будівлям і розбиті вікна в різних частинах столиці. Очевидці події публікують в соціальних мережах фотографії, відео та діляться страшними подіями, які їм довелося пережити.

На відеозаписі вибуху видно велику колону диму, що здіймається в районі порту, де розташовані великі склади, до того, як помітний великий помаранчевий вибух і в повітря злітає величезна вибухова хвиля в формі купола. Кілька людей на борту італійського корабля, пришвартованого біля місця вибуху “Східна королева”, були поранені й доставлені в лікарню.

Читайте также:   Избили и выбросили: в Харькове нашли труп в канализационном колодце

– Корабель повністю зруйнований – каюти, салон, все … Я почув вибух і полетів у протилежний бік вестибюля, потім приземлився на килим, і мені пощастило, я думаю, це врятувало мене, – розповів 69-річний член екіпажу Вінсенко Орландіні.

Місцеві жителі порівнюють вибух в порту з поштовхом, схожим на землетрус. Від вибухової хвилі в будинках повибивало шибки.

– Була дуже сильна вібрація, як при землетрусі, потім стався страшний вибух. Це було приблизно в кілометрі від мене. Я в житті не чув нічого подібного, – розповів в ефірі “РБК” житель Бейрута Пабло Абузейд.

Алекс і Ронда Сакс вже другий рік викладають в Американському університеті Бейрута. Під час вибуху вони припустили, що в Бейрут скинули атомну бомбу.

Читайте также:   Благодійний вечір в Одесі в підтримку Збройних Сил України

– Ми живемо дуже далеко від порту, можна сказати, на самій околиці міста. Ми були на кухні, коли спочатку почули якийсь гул. Ми практично не встигли нічого зрозуміти, як невідома сила струснула наш будинок. Подекуди вилетіли шибки, люди кричали. Ми були впевнені, що на Бейрут скинули атомну бомбу. Ще більше ми злякалися, коли побачили в небі хмара вибуху, той самий ядерний гриб. Це був він, – розповіли подружжя.

Що сталося

Сильний вибух прогримів увечері, 4 серпня в районі порту Бейруту. Вибуху передував невеликий удар, через п’ять хвилин з’явився чорний і білий дим, а потім стався потужний вибух, в небо піднявся стовп червоного диму. У будинках в радіусі декількох кілометрів від епіцентру вибуховою хвилею вибило шибки.

Читайте также:   Закон у дії: суд виніс перше рішення про штраф за буллінг

За попередніми даними, загинули не менше 80 осіб. Ще понад 4000 тисяч громадян отримали поранення.

Прем’єр-міністр Лівану Хассан Діяб оголосив 5 серпня вдень жалоби у зв’язку з жертвами потужного вибуху в Бейруті.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *