У Києві Руслана презентувала енергетичну ініциативу Global 100% RE UKRAINE (ФОТО + ВІДЕО)

В Україні починає роботу енергетична ініциатива Global 100% RE UKRAINE (ФОТО + ВІДЕО)

У Києві відбулася без перебільшення історична подія для енергетичного та екологічного майбутнього України – проголошення спільної ініціативи всіх організацій, що в комплексі складають основу індустрії відновлюваної енергетики в Україні. Мета ініціативи – створення інноваційної платформи Global 100% RE UKRAINE. Ініціаторами події виступили профільні асоціації України, а натхненником ідеї – Амбасадор Відновлюваної Енергії у світі – Руслана. Співорганізатором заходу виступила група компаній “Метрополія” на чолі з засновником та генеральним директором В. Куртєвим.

Учасниками прес-конференції стали: Руслана Лижичко (Міжнародний Амбасадор Відновлюваної Енергії), Віктор Куртєв (Генеральний директор ГК “Метрополія”), Андрій Конеченков (Голова правління ГС “Українська вітроенергетична асоціація”), Георгій Гелетуха (Голова ГС “Біоенергетична асоціація України”), Юрій Фаворський (Президент Асоціації сонячної енергетики України), Олександр Рєпкін (Президент енергетичної асоціації “Українська Воднева Рада”), Олександр Домбровський (в.о. Голови Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки), Олексій Оржель (Голова “Української Асоціації Відновлюваної Енергетики”).

Конференція розпочалась з онлайн-моста зі штаб-квартирою Global 100% RE (м. Бонн). Член виконавчого комітету платформи Global 100% RE та генеральний секретар Світової вітроенергетичної асоціації Стефан Гзаенгер у своєму зверненні висловив свою підтримку Україні та всім організація, які долучились до активного переходу на відновлювані джерела енергії. У принципах та напрямках діяльності ініціатива Global 100% RE UKRAINE спиратиметься на принципи найбільшої у світі платформи Global 100% RE, яка об’єднує профільні асоціації, що впроваджують Renewable Energy по всьому світу. Найвідомішими з них є: EU Renewable energy association, Climate Action Network, Greenpeace, International Solar Energy Society, World Bioenergy Association та інші.

Читайте также:   Одеські фермери втратили половину озимої через посуху

Як зауважив Георгій Гелетуха (Голова ГО “Біоенергетична асоціація України”), у 2018 році Україна витратила 12 млрд. дол. на закупівлю газу, нафти, вугілля. Якщо ми розвернемо ці грошові потоки всередину країни, на відновлювані джерела енергії, ми витратимо ті самі 12 млрд., але створимо тут робочі місця, люди платитимуть податки й почнуть працювати на економіку України. Це буде не тільки екологічний розворот, а ще й величезний економічний у правильному напрямку.

“Науково-технічний прогрес не зупинити, адже майбутнє завжди перемагає минуле. Існує цілий ряд задач, які мають вирішуватися не тільки на законодавчому, а й на державному рівні. Для цього ми об’єднуємося. Створюється буквально нова екосистема! А екосистема починається зі споживача та закінчується виробником техніки для функціонування цієї галузі. Ми говоримо зараз про побудову нової енергетики від початку та до кінця, яка дасть нове майбутнє нашій країні”, – Віктор Куртєв (Генеральний директор ГК “Метрополія”)

“Як Міжнародний Амбасадор Відновлюваної Енергії, переслідуючи інтереси багатосторонньої співпраці, без якої неможливий успішний розвиток та впровадження відновлюваної енергії в Україні та інтеграція України у глобальний процес переходу світу на 100% відновлюваних джерел енергії, я ініціюю це багатосторонній діалог і закликаю до об’єднання у спільній ініціативі Global 100% RE UKRAINE. Таке об’єднання є не просто на часі, а необхідною умовою задля досягнення спільної мети – переходу України на 100% відновлюваних джерел енергії”, – прокоментувала подію Руслана.

ВІДЕО репортаж з конференції:

Читайте также:   Посли G7: втрата незалежності НБУ становить загрозу для реформ

Андрій Конеченков (Голова правління ГС “Українська вітроенергетична асоціація”) поділився даними, що Україна за останній рік у 15 разів збільшила кількість інвестицій у відновлювані джерела енергії, хоча цифра складає всього 2,1 млрд дол.. Україна знаходиться на одному рівні з Марокко, В’єтнамом, які тільки розпочинають виробництво електрики й тепла, користуючись відновлюваними джерелами енергії. Але головне – відновлювана енергетика не має воювати між собою. Тільки разом, на одній платформі Global 100% RE UKRAINE зелена енергія може замінити сучасні традиційні джерела енергії, які зараз потужно впливають на глобальне потепління.

У 2018 році в Україні було побито всі температурні рекорди. Відбувається серйозний екологічний дисбаланс, для усунення якого необхідно вжити певні заходи.

“60% проблем, пов’язаних з глобальними викидами – це проблеми енергетики. Це проблеми брудної енергетики. І це не чиясь забаганка, що ми хочемо, щоб наша енергія була чистою. Якщо у нас не буде чистої енергії, у нас не буде чистого довкілля. Створення платформи Global 100% RE. UKRAINE є необхідним для переходу України на 100% відновлюваних джерел енергії та збереження планети придатною для життя нащадків”, – сказав у своїй промові Олександр Домбровський.

Як зазначив Олександр Рєпкін (Президент енергетичної асоціації “Українська Воднева Рада”), в Україні стане можливим повний цикл генерації, накопичення та розподілу по мережах відновлюваної енергії вже в найближчий час. Об’єднання в платформу Global 100% RE UKRAINE – це великий крок до інтеграції в міжнародний контекст, можливості до того, щоб всі найсучасніші технології повного енергетичного циклу з’явилися вже і в Україні.

Читайте также:   Each third guest of our hotel comes from the United States

Зі свого боку Олексій Оржель (Голова Української Асоціації Відновлюваної Енергетики) зауважив, що Україна знаходиться в історичному моменті заміни старої енергії на чисту енергією нової генерації.

Юрій Фаворський (Президент Асоціації сонячної енергетики України) перефразував пісню відомої всім ліверпульської четвірки та сказав “All you need is sun”, тобто “Усе, що нам потрібно – це сонце”. У нас є минуле, яке ми можемо тільки згадувати, і є майбутнє у якому ми повинні діяти. Зелена енергетика більше не може називатися альтернативною чи нетрадиційною, бо скоро все зміниться, стара енергія стане альтернативною, а відновлювана – традиційною та прийнятою повсюди.

Вже незабаром буде відкрито офіс Global 100% RE UKRAINE в Україні та Німеччині, складена програма дій платформи на 2019 рік з підтримки досягнення національних цілей у сфері відновлюваної енергетики.

“Renewable Energy – це ідеологія, яка пасує абсолютно кожній людині на планеті. Наша мета, як української ініціативи, не тільки перейти на відновлювану енергію у себе, а ще й з’явитися на Renewable-мапі світу”, – закликала Руслана під час прес-конференції.

Довідка:

В Україні ініційовано створення об’єднавчої платформи Global 100% RE UKRAINE
Ініціаторами об’єднання виступили:

–    Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА)

–    Біоенергетична асоціація України (БАУ)

–    Асоціації сонячної енергетики України (АСЕУ)

–    Українська Воднева Рада (УВР)

–    Українська асоціація відновлюваної енергетики (УАВЕ)

–    ПрАТ “Миронівський хлібопродукт” (МХП)

–    ГК “Метрополія”

–     Офіс Амбасадора відновлюваної енергії (ОАВЕ)

 

Інформація та фото надані «Master Management»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 436

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *