Стівен Спілберг та «Фабельмани» виграли «Золоті глобуси». На церемонії вручення нагород показали звернення Зеленського

«Фабельмани» Стівена Спілберга перемогли у номінації «Найкращий драматичний фільм» на 80-й церемонії вручення премії Голлівудської асоціації іноземної преси «Золотий глобус», що відбулася 10 січня у Беверлі-Хіллз. Сам Спілберг був удостоєний нагороди як найкращий режисер.

У номінації «Кращий комедійний фільм» виграла стрічка «Банші Інішеріна» Режисер картини Мартін Макдон був нагороджений «Золотим глобусом» за найкращий сценарій.

Найкращими акторами в драматичному фільмі були визнані Остін Батлер («Елвіс») і Кейт Бланшетт («Тар»), а в комедійному фільмі — Колін Фаррелл («Банші Інішеріна») та Мішель Йео («Всюди скрізь і одразу»).

Найкращим анімаційним фільмом став «Піноккіо Гільєрмо дель Торо». Премію за «найкращий драматичний серіал» отримав «Будинок дракона», а найкращим міні-серіалом став «Білий лотос».

Читайте также:   SalesConf: Конференція з продажу для власників бізнесу та менеджерів з продажу

Як пише Variety, під час церемонії було показано спеціальний відеозвернення президента України Володимира Зеленського, в якому він згадав про витоки премії «Золотий глобус», що з’явилася під час Другої світової війни, і провів паралелі із нинішньою війною.

«Друга світова війна ще не закінчилася, але ситуація змінилася, усі вже знали, хто переможе. Попереду були ще баталії та сльози, саме тоді з’явилася премія „Золотий глобус“ на честь найкращих артистів 1943 року, — сказав Зеленський. — Нині 2023 рік війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється. І вже зрозуміло, хто переможе. Попереду ще баталії та сльози, але вже зараз я точно можу сказати, хто був найкращим минулого року. То були ви, вільні люди вільного світу. Ті, хто об’єднався задля підтримки вільного українського народу в нашій спільній боротьбі за свободу».

Читайте также:   Український ведучий і шоумен Сергій Притула заявив про своє рішення йти в політику

«У Першій світовій війні загинули мільйони людей. Друга світова війна занапастила десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія. Україна зупинить російську агресію на нашій землі», — сказав він.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 73

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *