Середньостатистичні американці все більше тратять на відеоігри

Смартфон – найпопулярніший гаджет для ігор

Згідно з даними останнього дослідження Entertainment Software Association (ESA), вік середньостатистичного американського любителя відео ігор становить 33 роки. При цьому гравці віддають перевагу смартфонам і з кожним роком витрачають на покупку ігрового контенту все більше грошей – на 20% більше в порівнянні з попереднім роком і на 85% більше в порівнянні з 2015 роком.

Із $ 43,4 млрд, витрачених у 2018 році на відео ігри, більша частина припадає на контент, а не покупку ігрового обладнання та аксесуарів. При цьому Call of Duty: Black Ops III, Red Dead Redemption II і NBA 2K19 стали найбільш продаваними проектами в США (за кількістю проданих копій). Але до цього переліку не увійшли безкоштовні ігри, такі як Fortnite, які теж генерують чималий дохід своїм розробникам за рахунок вбудованих покупок.

«Ігри стають важливим елементом американської культури», – заявив Стенлі П’єр-Луї, виконуючий обов’язки президента і головного виконавчого директора ESA. «Ось що робить їх провідною формою розваг сьогодні».

Майже 65% дорослих людей в США, або більше 164 млн осіб, грають в ігри. Найпопулярніший жанр – казуальні ігри, в які 60% гравців грають на своїх смартфонах, хоча близько половини також грають на комп’ютерних системах і спеціалізованих консолях. Як показало дослідження, батьки обмежують час, який їхні діти можуть проводити перед екранами в іграх. При цьому 87% батьків вимагають, щоб діти запитували дозволу на покупку нових ігор.

Близько 46% всіх геймерів – жінки, хоча їх переваги відрізняються від чоловічих, особливо в залежності від віку. Жінки-гравці віком від 18 до 34 років віддають перевагу іграм Candy Crush, Assassin’s Creed і Tomb Raider і грають найчастіше на смартфонах. У той же час чоловіки цієї вікової групи в основному грають у відео ігри на консолях, і віддають перевагу проектам God of War, Madden NFL і Fortnite. Особи віком від 40 до 54 років більше воліють Tetris, Pac-Man, Call of Duty, Forza і NBA 2K. Чоловіки у віці від 55 до 64 років люблять грати в Solitaire і Scrabble, а жінки цього віку більше люблять проводити час за грою в Mahjong і Monopoly.

Дослідження також встановило, що гравці не дуже відрізняються від інших американців в плані звичок. Не можна сказати, що вони більше за інших схильні жити ізольовано від інших людей і віддають перевагу сидячому способу життя.

 

Fiancoff :