10 фактів до 10-річчя триумфальної перемоги Олександра Рибака на Євробаченні (ВІДЕО + ФОТО)

16 травня — один з найважливіших днів у біографії музиканта, співака, автора пісень і віртуозного скрипаля Олександра Рибака. Саме в цей день, у 2019 році, виповнюється рівно 10 років з моменту перемоги Олександра Рибака на пісенному конкурсі «Євробачення-2009». Його неймовірний хіт «Fairytale» («Казка») підкорив мільйони людей в світі. Тоді співак встановив новий рекорд в історії «Євробачення», отримавши за результатами голосування 387 балів. На честь 10-річного ювілею ми вирішили розповісти 10 цікавих фактів про перемогу Олександра Рибака на «Євробаченні-2009».

  1. Ще під час виступу на національному норвезькому відборі «Євробачення-2009» з піснею «Fairytale» Рибак отримав безпрецедентні 700 000 голосів глядачів! А вже на головній сцені «Євробачення-2009» співак встановив відразу кілька нових рекордів конкурсу, назавжди вписавши своє ім’я в історію «Євробачення»!

 

  1. Перший альбом, названий на честь його хіта «Fairytale», вийшов через місяць після перемоги на «Євробаченні». Серед безлічі варіантів російського тексту пісні «Fairytale» («Казка») Олександр обрав вірші своєї шанувальниці, попри те, що на авторство претендували багато відомих та досвідчених авторів. Шанувальники Олександра Рибака з усієї Європи шикувалися у величезні черги в музичних магазинах, аби придбати диск та отримати омріяний автограф від артиста. Рибак, за ці 10 років, встиг зняти більше ніж 20 кліпів, записати кілька альбомів
  2. Гастрольний графік Олександра Рибака, починаючи з 2009 року, завжди розписаний наперед, як мінімум на півроку. Артист виступав на всіх континентах. Рибака запрошують у якості почесного гостя на національні відбіркові тури різних країн, а також в якості спеціального гостя на сам конкурс «Євробачення». У репертуарі співака є пісні англійською, норвезькою, російською, білоруською, шведською та іншими мовами.

  1. Олександр Рибак був запрошений виступити на концерті, присвяченому Нобелівській Премії Миру, де відбулася його зустріч з тодішнім президентом США- Бараком Обамою і кумиром дитинства Олександра — актором Віллом Смітом.

       5. Олександр Рибак озвучив головного героя у всіх трьох частинах норвезької версії мультфільму «Як приборкати дракона». А на початку 2014 року                         написав і виконав саундтрек до мультфільму «Як приборкати дракона – 2», який вийшов більш, ніж у 80 країнах світу! Музикант співпрацює зі                             світовими кіностудіями та компаніями з написання саундтреків.

Читайте также:   Королівська вакансія: Єлизавета II шукає садівника за великі гроші

  1. Олександр Рибак приділяє багато часу майстер-класам та виступам з талановитими дітьми, музичними школами. Музикант називає своєю місією поділитися досвідом і надихнути нове покоління на досягнення мети.

  1. Рибак любить творчі експерименти. Так, він зробив попурі з переможних пісень «Євробачення» різних років. І в травні 2012 року цю ідею підтримали організатори конкурсу «Євробачення» в Баку, де зібрали відразу кілька переможців конкурсу для ексклюзивного номера!

Крім того, Рибак регулярно створює кавер-версії пісень учасників «Євробачення», які йому припадають до душі. Так, він відзначив для себе своїх фаворитів конкурсу і зробив кавера на пісню Джамали (2016), а через рік — на пісню Сальвадора Собрала (2017), які пізніше перемогли на «Євробачення». ВІДЕО

     8. У 2017 році Рибак випустив вигадану ним історію “Троль” – книгу і музичну історію, яка відразу була переведена на кілька мов. Зараз Олександр працює            над постановкою театрального мюзиклу заснованого на його книзі «Trolle» («Троль»). Прем’єра запланована в Норвегії на Різдво.

  1. У 2018 році Олександр Рибак знову представив Норвегію на конкурсі «Євробачення». Артист виконав пісню власного твору «That’s How You Write A Song», яка розповідає про віру в себе і свої сили. За всі 10 років, Рибак отримав сотні тисяч листів від дітей, підлітків та їхніх батьків, які питали як прищепити дитині любов до музики або як написати пісню, де шукати натхнення. І саме з відповіддю на всі ці питання Олександр Рибак виступив на «Євробаченні» в Португалії!

  1. Олександр, на честь 10-річчя своєї перемоги на «Євробачення-2009», презентував любовну баладу «I’m Still Here» та відеокліп на неї, присвятивши сингл шанувальникам. Через 10 років аудиторія виконавця налічує понад сотню мільйонів людей по всьому світу. Рибак активно веде свої соціальні мережі й спілкується зі своїми шанувальниками.

 Цього року, 18 травня в прямому ефірі фіналу 64-го пісенного конкурсу “Євробачення 2019” Олександр Рибак оголосить бали від Норвегії.

Читайте также:   Вітаємо з Днем народження Ельвіру Олександрівну!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *