Головний дизайнер Apple офіційно покинув компанію

Про те, що головний дизайнер Apple Джоні Айв піде з компанії ми дізналися ще влітку. Тоді Apple не назвала точну дату відставки, зазначивши лише, що це трапиться «в кінці року».

І ось зараз це сталося. Профіль Джоні Айва зник зі сторінки про керівництво на сайті Apple. – спочатку зі сторінки з керівництвом Apple пропала фотографія, а потім і вся інформація про Джонні Айва.

Джоні Айв пропрацював в Apple мало не 30 років — він приєднався до команди дизайнерів Apple в 1992 році. Під його керівництвом був розроблений дизайн першого iMac, а також дизайн iPod, iPhone і Macbook. Відомий і успадковані багатьма дизайн пристроїв Apple – заслуга цієї людини (Людини, хай вибачать фанати компанії). За дизайн продуктів в Apple тепер відповідатимуть колишні ліва і права рука Айва – помічники Еванс Хенкі та Алан Дай, що обіймають посади віце-президента промислового дизайну і віце-президента по призначених для користувача інтерфейсів відповідно. Вони будуть підкорятися операційного директора компанії Джефа Вільямсу, тоді як Айв звітував безпосередньо перед главою компанії Тімом Куком.

Деякі ЗМІ написали гучні заголовки, що Apple більше не буде колишньою. Насправді Apple продовжить співпрацювати з Джоні Айвом, просто трохи в іншому форматі — дизайнер разом зі своїм другом Марком Ньюсоном заснував власну студію LoveFrom, одним з клієнтів якого стане Apple.

Незабаром після новини про відхід Джоні Айва з Apple поповзли чутки, що саме Тім Кук став причиною цього — нібито глава Apple «витиснув» дизайнера. Сам же Тім Кук назвав цю історію «абсурдом», а Айв публічно не коментував рішення про відхід.

Fiancoff :