Головний дизайнер Apple офіційно покинув компанію

Про те, що головний дизайнер Apple Джоні Айв піде з компанії ми дізналися ще влітку. Тоді Apple не назвала точну дату відставки, зазначивши лише, що це трапиться «в кінці року».

І ось зараз це сталося. Профіль Джоні Айва зник зі сторінки про керівництво на сайті Apple. – спочатку зі сторінки з керівництвом Apple пропала фотографія, а потім і вся інформація про Джонні Айва.

Джоні Айв пропрацював в Apple мало не 30 років — він приєднався до команди дизайнерів Apple в 1992 році. Під його керівництвом був розроблений дизайн першого iMac, а також дизайн iPod, iPhone і Macbook. Відомий і успадковані багатьма дизайн пристроїв Apple – заслуга цієї людини (Людини, хай вибачать фанати компанії). За дизайн продуктів в Apple тепер відповідатимуть колишні ліва і права рука Айва – помічники Еванс Хенкі та Алан Дай, що обіймають посади віце-президента промислового дизайну і віце-президента по призначених для користувача інтерфейсів відповідно. Вони будуть підкорятися операційного директора компанії Джефа Вільямсу, тоді як Айв звітував безпосередньо перед главою компанії Тімом Куком.

Читайте также:   Поліція склала 270 протоколів на людей, які порушили правила карантину

Деякі ЗМІ написали гучні заголовки, що Apple більше не буде колишньою. Насправді Apple продовжить співпрацювати з Джоні Айвом, просто трохи в іншому форматі — дизайнер разом зі своїм другом Марком Ньюсоном заснував власну студію LoveFrom, одним з клієнтів якого стане Apple.

Незабаром після новини про відхід Джоні Айва з Apple поповзли чутки, що саме Тім Кук став причиною цього — нібито глава Apple «витиснув» дизайнера. Сам же Тім Кук назвав цю історію «абсурдом», а Айв публічно не коментував рішення про відхід.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 480

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *