Головний дизайнер Apple Джоні Айв йде з компанії. Він вирішив створити власну дизайн-студію LoveFrom

Компанія Apple сьогодні зробила дуже несподіване і важливе оголошення, повідомивши про відхід одного з ключових топ-менеджерів. Головний дизайнер Apple Джоні Айв – людина, яка зробила програмне забезпечення та пристрої компанії такими, якими ми їх знаємо сьогодні, а точніше сказати – дізнаємося, покине компанію до кінця року.

Джоні Айв пропрацював в Apple без малого 30 років – він приєднався до команди дизайнерів Apple в 1992 році, а через п’ять років зайняв посаду віце-президента промислового дизайну. У 2015 році Джоні Айв перейшов на нову посаду директора по дизайну (Chief Design Officer), звільнившись від рутинних обов’язків, щоб присвячувати більше часу безпосередньо роботі над дизайном продуктів компанії. Тоді ж йому в допомогу призначили двох заступників – Річард Ховарт і Алан Дай зайняли посади віце-президента промислового дизайну і віце-президента по призначених для користувача інтерфейсів відповідно. Пізніше Ховартом змінив Еванс Хенкі. Саме Еванс Хенкі і Алан Дай очолять команду дизайнерів Apple після догляд Айва. Вони будуть підкорятися операційного директора компанії Джефа Вільямсу, тоді як Айв звітував безпосередньо перед главою компанії Тімом Куком.

Відповідаючи на головне питання, Джоні Айв йде з Apple, щоб зайнятися власною студією дизайну. Вона буде називатися LoveFrom, її відкриття планується в наступному році. Партнером Айва став його старий друг і дизайнер Марк Ньюсон. Apple стане одним з основних клієнтів LoveFrom, але поки подробиці про співпрацю не розголошуються.

Під керівництвом Джоні Айва був розроблений дизайн першого iMac, а також дизайн iPod, iPhone і Macbook. Його голосом озвучено більшість роликів з анонсами нових продуктів Apple. Нижче ми зібрали найважливіші ролики про продукти Apple за участю Джоні:

Також Айв працював над Apple Watch і новим кампусом в Apple Park, який відкрили в 2019 році.

«Після майже 30 років роботи і незліченних проектів я найсильніше пишаюся тією роботою, яку ми виконали, щоб створити процеси, культуру і команду дизайнерів в Apple, яким немає рівних. Apple зараз яскравіша, сильніша і талановитіша, ніж будь-коли в своїй історії».

Джоні Айв, головний дизайнер Apple.

Читайте также:   Сергій Родлер, фінансист, увійшов в топ-100 «Гордість України: чоловіки»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *