Міністерство транспорту США підтримало новий проект Loop для автомобілів Tesla

Проект підземної магістралі для електрокарів Loop, розроблений The Boring Company, отримав попередню підтримку Міністерства транспорту США. Відомство провело оцінку ідеї з точки зору її впливу на навколишнє середовище і опублікувало звіт у відкритому доступі. Протягом 45 днів чиновники будуть збирати думки громадян.

Безпеку Loop регулятори поки не оцінювали. Однак влада підкреслила, що зацікавлені в розвитку інноваційних видів транспорту.

Судячи з опублікованого документу, The Boring Company має намір побудувати підземну магістраль протяжністю 57 км, яка з’єднає Вашингтон і Балтімор. Поїздка з центру одного міста в інше займе всього 15 хвилин, тобто в чотири рази менше часу, ніж зазвичай.

Перший час будуть працювати тільки два тунелі, що ведуть в протилежних напрямках, і дві станції, але з часом їх число збільшиться. Передбачається, що транспортні лінії діаметром 4 метри розмістять на глибині 9-27 м.

Тільки для Tesla

Переміщатися по новоявленої магістралі зможуть тільки власники електрокарів Tesla. Для поїздки по тунелю їм потрібно буде попередньо обладнати свої авто спеціальними висувними «роликами», що розгортаються в горизонтальній площині – вони будуть фіксувати електрокар в тунелі, не дозволяючи йому битися в стіни. Модифікація, за словами Маска, обійдеться в $200-300.

У тунелі автомобілі зможуть розганятися до 240 км/год, але управляти ними не доведеться – електрокари будуть рухатися в автономному режимі. Loop буде працювати 20 годин на день, а за добу система зможе перевозити до 2000 пасажирів – приблизно стільки ж людей транспортують два вагона в нью-йоркському метро за 24 години.

Якщо проекту дадуть «зелене світло», Boring Company належить провести досить масштабні «розкопки». На виконання проекту компанії буде потрібно від 9 до 16 бурильних машин. Терміни будівництва досить розпливчасті – від 12 до 20 місяців. Фінансування проекту підприємство Ілона Маска повністю взяло на себе.

Ще одна важлива деталь: інженери «нудної» компанії прислухалися до заперечень критиків – новий тунель, на відміну від показаного раніше, буде включати 70 вентиляційних шахт. Їх розташують безпосередньо над підземною дорогою. При цьому дані шахти – крім того, що забезпечать циркуляцію повітря в тунелі – також будуть служити запасними виходами на випадок ПП.

Наостанок зазначимо, що в теорії систему Loop можна буде з часом трансформувати в Hyperloop – і тоді поїздка займе всього 8 хвилин. Але, як мовиться в документі, потенціал вакуумних транспортних систем поки не вивчений.

Читайте також: НАЙДОВША ПОДОРОЖ ЕЛЕКТРОМОБІЛЕМ ДОВЖИНОЮ В 95 ТИС. КМ. НАРЕШТІ ЗАВЕРШЕНА

Fiancoff :