Найдовша подорож електромобілем довжиною в 95 тис. км. нарешті завершена

У прагненні популяризувати електромобілі, Вейбі Ваккер відправився в тривалу подорож на електричному транспортному засобі. Його пригода розпочалося 15 березня 2016 року в Нідерландах. І лише зараз, через 3 роки, його тривала поїздка завершилася в Австралії.

Його маршрут від Амстердама до Сіднея пролягав через 33 країни, а його загальна протяжність склала близько 95 тис. км. Таким чином, подорож Вейбі Ваккера стала найтривалішою для електромобілів. Для автопробігу використовувалася модифікована версія Volkswagen Golf. Ця поїздка стала частиною ініціативи Plug Me In, метою якої було продемонструвати практичність і переваги електромобілів.

Під час своєї подорожі Вейбі Ваккер покладався на волонтерів (в плані ночівлі, харчування та підзарядки батареї електромобіля) і спонсорів, включаючи Adobe і Canon. Поїздка потребувала деяких морських переправ і була не такою екологічно чистою, як могла б бути в результаті. Тим не менш, вона продемонструвала екологічні та економічні переваги використання електромобілів. Немодифікованому автомобілю Golf для подолання такої дистанції треба було б близько 6,8 тис. літрів палива, що би коштувало близько $ 4552 (з урахуванням середньої ціни палива в США в 2018 році). Фактично Ваккер витратив всього $ 300 на електрику за 3 роки, і велика частина з цієї суми припадала на австралійську глибинку.

Читайте также:   Мін'юст повністю відкрив Єдиний державний реєстр підприємців

Читайте також: УКРАЇНЦІ СТАЛИ КУПЛЯТИ БІЛЬШЕ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.