Українці стали купляти більше електромобілів

Асоціація «Укравтопром» опублікувала підсумки продажів електромобілів в Україні за перший квартал поточного року. Отже, за минулий період українці придбали +1276 електромобілів: 441 в січні, 373 в лютому і 462 у березні. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на електромобілі в Україні зріс на 71%.

Переважну частку (91%) первинного ринку електромобілів сформували екземпляри, що вжне були в експлуатації  – їх оказлось 1164 штуки. Лідером ринку залишається Nissan Leaf, яких за перший квартал було придбано в кількості 678 штук. На другому місці Tesla Model S з результатом 107 реєстрацій, на третьому – BMW i3 (87 авто), на четвертому – Renault Zoe (66 авто) і замикає п’ятірку FIAT 500e (60 авто).

Читайте также:   Ефект на $ 2 млрд: через коронавірус в Монако скасували найбільшу виставку яхт

Нагадаємо, що за даними асоціації «Укравтопром» за повний 2018 рік в Україні придбали 5300 електромобілів, дві третини з яких представляли собою б/у Nissan Leaf. Ще роком раніше, за повний 2017 рік, українці придбали 2697 електромобілів, що на той момент становила менше 2% від загальних продажів автомобілів в країні.

Читайте також: НОРВЕГІЯ — СВІТОВИЙ ЛІДЕР З ЕЛЕКТРИФІКАЦІЇ АВТОТРАНСПОРТУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *