Норвегія — світовий лідер з електрифікації автотранспорту

Норвегія продовжує бити рекорди, пов’язані з електромобілями – в березні поточного року в цій країні майже 60% всіх проданих нових авто були повноцінними електромобілями (BEV). Досягти такого результату вдалося переважно завдяки початку європейських поставок порівняно доступного електромобіля Tesla Model 3.

Якщо бути точним, то частка електромобілів в загальних продажах склала 58%, при цьому в додаток до цієї кількості ще й підключаються гібриди, ми отримаємо ще більш вражаючий результат в 69%. Електромобіль Tesla Model 3 став абсолютним хітом продажів – на його частку припало 29% всіх проданих нових автомобілів (і близько 50% всіх електромобілів) – всього в березні норвежці зареєстрували 5315 екземплярів даної моделі.

Читайте также:   В Google Lens тепер можна скопіювати рукописний текст і відправити його на ПК

За результатами першого кварталу електромобілі отримали частку в 48% від всіх проданих в Норвегії автомобілів. Експерти розраховують, що за підсумками повного 2019 року цей показник перевищить позначку в 50% (у 2018 році – трохи більше 30%).

Нагадаємо, що за підсумками 2018 року Норвегія довела кількість електричних автомобілів до 200 тис. штук, а перші 100 тис. електромобілів з’явилися в цій країні в кінці 2016 року.

Читайте також: TESLA ПОВІДОМИЛА ПРО ПРИЙОМ ПОПЕРЕДНІХ ЗАМОВЛЕНЬ НА MODEL 3

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *