Apple впала на 16 пунктів в рейтингу інноваційних компаній

Днями авторитетне американське бізнес-видання Fast Company опублікувало щорічний рейтинг 50 інноваційних компаній. На перше місце Fast Company поставили Meituan Dianping, китайський універсальний сервіс букінга ресторанів, готелів та квитків. Але набагато цікавіше інше – позиція Apple, яка в минулому році очолювала рейтинг Fast Company.

У новому рейтингу Fast Company бренд-гігант втратив не одну, не дві і навіть не п’ять позицій, а цілих 16! Тобто, з першого місця компанія Apple опустилася на 17 в рейтингу найбільш інноваційних компаній.

На другому місці знаходиться південноазійський сервіс таксі Grab, на третьому – національна баскетбольна асоціація NBA. Четверте місце займає компанія Walt Disney Company, котра готує до запуску стрімінговий сервіс Disney+ в кінці цього року. Власне, саме за роботу над відеосервісу вона і заслужила своє місце. Замикає п’ятірку Stitch Fix – сервіс для шопінгу по підписці, що використовує технології ШІ для індивідуального підбору одягу і аксесуарів. Що цікаво, в цьому році в списку не так багато IT-компаній, немає ні Google, ні Microsoft, ні Amazon, хоча на 10-му місці розташувався популярний сервіс для стрімінга проходження ігор Twitch, що належить компанії Джеффа Безоса.

Як виглядав список найбільш інноваційних компаній за версією Fast Company в минулому році розповідає зображення нижче.

Вважати цей рейтинг об’єктивним або необ’єктивним, кожен вирішить для себе сам, але напевно багато хто зрадіє падінню Apple, враховуючи, що в минулому році вибір Fast Company піддали сильній критиці.

Читайте також: TESTLA НЕ ПОТРЕБУВАТИМЕ ВТРУЧАННЯ ВОДІЯ ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО РОКУ

Fiancoff :