5 звичок у харчуванні, які допоможуть вам виглядати молодше

Кожна людина хоче бути здоровим, енергійним і виглядати молодше. І харчування є одним з найважливіших факторів, що впливають на стан нашого організму і якість життя в цілому. Те, що ми їмо, скільки і коли, обов’язково відбивається на нашому зовнішньому вигляді, активності і емоційному стані.

Зайва вага не єдиний результат неправильного харчової поведінки. Також людина може спостерігати погіршення якості шкіри обличчя і тіла, тьмяне волосся, ламкі нігті. Істотно відкласти прояв цих ознак старіння і виглядати набагато молодше за свої роки допоможуть здорові харчові звички.

Уникайте переїдання

Їсти потрібно досить, але не надмірно. Для цього важливо визначити розмір порції. Найпростіший спосіб зрозуміти розмір вашої порції ─ величина вашій долоні.

Виберіть і дотримуйтесь режиму харчування

Оптимальний варіант: Три основних прийоми їжі: сніданок, обід, вечеря. І два легких перекусу в проміжках.

Збалансуйте раціон

Організму для повноцінної роботи необхідна достатня кількість білків, жирів і вуглеводів (БЖУ). Можна дотримуватися середньостатистичних нормативів по співвідношенню БЖУ, тобто 30 білків / 30 жирів / 40 вуглеводів. Для досягнення ж спеціальних індивідуальних цілей необхідна консультація дієтолога, який підбере персональний раціон.

Вибирайте якісну їжу

Те, що ми їмо і в якому вигляді, має величезне значення. Тому необхідно віддавати перевагу стравам, приготованим дієтичними способами. Вареним, тушкованим, приготовленим на пару і на грилі. А також свіжим овочам і фруктам.

Підтримуйте водний баланс

Вода допомагає прискорити метаболізм і виводить токсини, тим самим сприятливо впливає на якість шкіри і сприяє зниженню зайвої ваги.

dev :