7 продуктів, які допоможуть відростити волосся

На зростання волосся впливають багато факторів: генетика, вік, стан здоров’я. Але важливо і те, якого раціону харчування ти дотримуєшся. Деякі продукти можуть сприяти прискоренню росту волосся, а також його зміцненню. Про те, яка їжа має такі властивості, дізнаєшся з цього матеріалу.

1. Яйця

У яйцях міститься селен – мінерал, дефіцит якого призводить до порушення життєвого циклу волосяних фолікул. Через це волосся може повільно рости. Також це призводить до того, що на місці волосся, що випало, не з’являється новий.

Хороша новина в тому, що за здорового раціону харчування люди отримують достатню кількість селену і не ризикують з ним переборщити.

В одному яйці міститься 20 мкг цієї речовини, що становить майже половину від норми споживання на добу для жінок – 55 мкг.

Крім того, у яйцях міститься білок, який допомагає підтримувати структуру волосся. Як і вітамін В7, або біотин – у яйці його міститься близько 10 мкг.

Читайте также:   В Одесской области в разы увеличились зарплаты семейных врачей

2. Жирна риба

Лосось, скумбрія, тунець або сардини багаті омега-3, омега-6 і вітамінами групи В. Ці речовини стимулюють ріст волосся, покращують їхню структуру. А ще запобігають запаленню фолікул, що є частою причиною випадання.

Також у складі жирної риби міститься білок та біотин. А ще вітамін D, що сприятливо впливає на волосяні фолікули.

3. Сочевиця та квасоля

У 100 г сочевиці міститься 24,6 г білка. А ще 6,51 міліграм заліза.

А максимізувати користь від цих речовин можна, якщо поєднувати порцію сочевиці з продуктами, в яких є вітамін С. Наприклад, брюссельською капустою, петрушкою або червоним перцем болгарським.

Не менше білка і у квасолі — близько 24 г на 100 г продукту. А ще вона містить залізо та фолієву кислоту.

Читайте также:   Результат экспертизы в ресторане "Панська чарка" показал наличие у сотрудников золотистого стафилококка

А якщо тобі не подобаються «звичайні» квасоля та сочевиця, спробуй соєві боби – у 100 грамах цього продукту міститься 12,9 грамів білка, вітаміни групи В, С, А, багато калію та кальцію.

А ще з’єднання, яке називається спермідин – він сприяє росту волосся і в цілому має anti-age ефект.

4. Гарбуз

Красивому волоссю необхідний вітамін А. У 100 г гарбуза його міститься 426,0 мкг, що становить 47,3 % від добової норми для дорослої людини. А про те, як готують гарбуз у різних країнах, можеш дізнатися із цього матеріалу.

Не менш корисні і гарбузове насіння. У них багато цинку — речовини, яка перешкоджає випаданню волосся і покращує його структуру. А ще у них є омега-3 жири.

5. Шпинат

 

Шпинат допомагає покращити структуру волосся і швидше його відростити завдяки вмісту вітамінів. У 100-грамовій порції шпинату міститься 573 мкг вітаміну А та 281 мг вітаміну С.

Читайте также:   Google посвятил дудл важности ношения масок во время пандемии COVID-19

А ще в ньому багато білка, заліза та фолієвої кислоти, які сприяють росту волосся.

6. Авокадо

Авокадо не дарма вважається суперфудом – корисним та поживним продуктом. Він допомагає прискорити ріст волосся завдяки вмісту вітаміну Е. У 200 г продукту міститься близько 20 % добової норми вітаміну.

Також авокадо корисне для волосся через вміст жирних кислот. Саме при їх нестачі у людей спостерігається випадання волосся.

7. М’ясо

Цинк і білок — дві речовини, від яких залежить зростання волосся та його структура. Обидва мікроелементи містяться в м’ясі. Особливо у червоному — яловичині, баранині, свинині.

Цинку в 100 г цього продукту міститься 4,8 мг, що становить 44 % від добової норми. А білка – від 11 до 15 грамів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2210

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *