У Формулі-1 лідера уповільнюватимуть задля видовищності?!

Власники Формули-1 ненавидять перегони. Вони продовжують вигадувати різні нісенітниці для підвищення видовищності.

Історичного фіналу сезону-2021, хай і спровокованого дирекцією гонки, що втратилася в правилах, було мало. Технічна революція сезону-2022, геніальний чемпіон світу, якого порівнюватимуть із Шумахером та Сінною, драми у «Феррарі», боротьба Хемілтона з Расселлом, перехід Алонсо, відхід Феттеля — це все не те.

Проблема в тому, що в окремих перегонах пілоти перемагають із надто великими відривами. Промоутерам нудно. Давайте, кажуть вони, придумаємо щось, щоб боротьба була щільнішою. Ну а що? Адже це й справді добра справа — щільна боротьба.

Цим питанням у піддоку зайняті вже більше чверті століття: ще в середині 90-х фахівці міркували, що потрібно зменшити завихрення за машиною, щоб її простіше було переслідувати. У результаті в 2010-х у Формулі-1 з’явилася система DRS — міра настільки ж підступна, як і антиспортивна.

Читайте также:   Сборная Украины обыграла Чехию

Гонщику, який теорії повинен шукати можливості для обгону, йти на ризик, за частки секунди зважувати за і проти, DRS дозволяє дочекатися прямої і проїхати повз. Це не обгін, а його імітація. Не в Liberty Media це вигадали, але їм подобається. А давайте, каже Росс Браун, який ще рік тому сподівався, що шасі 2022 дозволять позбутися цієї поганої ідеї, спробуємо «зворотний DRS».

У Формулі-1 готують до 2026 року новий технічний регламент, і однією з його новинок може стати керована по ходу руху аеродинаміка. У потрібний момент пілот зможе збільшити кут атаки антикрила, щоб отримати більше зчеплення в поворотах, а потім зменшити його і ефективніше розігнатися на прямих.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 38

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *