Шумахер перенесе експериментальну операцію

Легендарному німецькому гонщику впровадять стовбурові клітини в серцеву тканину

Один з кращих гонщиків в історії “Формули-1” Міхаель Шумахер найближчим часом перенесе нову складну операцію, – пише видання Contro Copertina.

Кардіохірург Філіп Менаше, який займається лікуванням німецького спортсмена, сказав, що на Шумахера чекає непросте експериментальне хірургічне втручання по впровадженню стовбурових клітин в серцеву тканину. Метою цієї операції є відновлення нервової системи Міхаеля. Схожу операцію автогонщик вже проходив у вересні минулого року в одній з лікарень Парижа.

За словами нейрохірурга Нікола Ачч`ярі, Шумахер страждає від атрофії м’язів і остеопорозу.

– За останні 20 років наука домоглася величезного прогресу в області лікування стовбуровими клітинами. Але це не змінює того факту, що ми все ще мало знаємо про людський мозок. Ми не можемо сказати, які результати це лікування принесе, – зазначає Ачч`ярі.

Читайте также:   Українську спортсменку Дар'ю Білодід визнали найкращою дзюдоїсткою світу

За Шумахером доглядає група з 15 лікарів, які забезпечують цілодобовий догляд. Лікування обходиться сім’ї Шумахера в 115 тисяч фунтів на тиждень.

51-річний Шумахер отримав серйозні травми головного мозку під час падіння на лижах в кінці 2013 року. Зараз колишній автогонщик знаходиться у своєму будинку в Женеві.

Міхаель Шумахер – німецький автогонщик “Формули-1”. Семиразовий чемпіон світу, дворазовий віцечемпіон світу і тричі бронзовий призер. Володар численних рекордів чемпіонату світу “Формули-1”: за кількістю перемог (91), подіумів (155), перемог за один сезон (13), швидких кіл (77), а також чемпіонських титулів поспіль (5). Одружений на Корінні Шумахер. У сім’ї є 23-річна дочка Джина-Марія і 21-річний син Мік, який пішов по батькових стопах і є пілотом “Формули-2”.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 35

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *