Формула-1: анонс Гран-прі Іспанії

Найближчий уікенд у Формулі-1 пройде в Іспанії. Європейську частину сезону відкривало Гран-прі Азербайджану, але через відстані для гонщиків саме з Барселони починається “Європа”.

Те, що нас чекає друга частина, а не продовження першої, можна бути впевненим. До старту Гран-прі Іспанії команди встигають внести серйозні оновлення в свої машини в порівнянні зі стартовими етапами. Феррарі, Ред Булл та інші анонсували значні зміни. Подивимося, чи вдасться їм за рахунок цього перервати переможну ходу Мерседеса.

Гран-прі Іспанії налічує більш ніж столітню історію. Гонка в Іспанії набагато старше самої Формули-1, адже вперше вона була проведена в далекому 1913 року на дорожній трасі Гвадаррама, неподалік від Мадрида. З тих пір з різних причин гонка то пропадала з календаря, то знову з’являлася, переїжджаючи при цьому з місце на місце.

Читайте также:   Что такое трамвайный боулинг?

Коли ж в 1991 році був побудований автодром в передмісті Барселони, проблема з місцем проведення Гран-прі відпала, і з тих пір етап проводиться регулярно, відкриваючи європейську частину чемпіонату.

Каталунья – найпопулярніший в Європі тестовий автодром. Здавалося б, це повинно зробити результати передбачуваними, але за останні 12 років Гран-прі Іспанії вигравали 10 різних гонщиків.

Протягом останніх двох років переможцем опинявся Льюїс Хемілтон. Однак назвати його і Мерседес фаворитами цього Гран Прі важко, адже на тестах взимку Феррарі була тут швидшою.

Місце проведення: Монмало, Барселона, Іспанія

Назва траси: Автодром Барселона-Каталунья

Довжина кола: 4,655 км

Гоночна дистанція: 66 кіл / 307,104 км

Рекорд кола (гонка): 1: 18.441 – Даніель Ріккардо (Red Bull, 2018)

Читайте также:   Зустріч з Романом Зозулею продається на благодійному аукціоні

Рекорд кола (кваліфікація): 1: 16.173 – Льюїс Хемілтон (Mercedes, 2018)

Траса в Барселоні є, мабуть, найкращою для оцінки ефективності болідів, так як вона здатна виявляти як механічні, так і аеродинамічні недоліки машин. Каталунья включає 16 поворотів всіх типів – від повільних до швидкісних.

Навантаження на гальма невелика, зате дуже важлива потужність мотора на стартовій прямій. До обгонів траса не дуже пристосована, зміна позицій в основному відбувається або на майже кілометровій прямій із зоною DRS, або на піт-стопах.

По ходу уїк-енду команди роблять ставку на кваліфікацію. Як і в Бахрейні, в Барселоні вісім зон гальмування, але так як майже всі повороти “ходові”, то і навантаження на гальма невелика. З цієї ж причини тут непросто обганяти – зазвичай зміна позицій відбувається або на піт-стопах, або на довгій стартовій прямій за допомогою DRS.

Читайте также:   Американський бізнесмен придбав італійську "Рому"

Читайте також: ТАЙСОН Ф’ЮРІ: МЕНІ БАЙДУЖЕ НА РЕЙТИНГИ, Я ЛІНІЙНИЙ ЧЕМПІОН СВІТУ!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 453

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *