ФІФА йде назустріч футболістам: дозволено міняти три клуби за сезон

Головний міжнародний орган намагається знизити ризики безробіття гравців

Міжнародна Федерація Футболу (ФІФА) за допомогою офіційного сайту оголосила про тимчасові правові нововведення на тлі з ситуацією з коронавірусом, які торкнуться правил переходів футболістів.

ФІФА дозволила футболістам виступати за три клуби протягом одного сезону. Таким чином організація має намір допомогти гравцям, які можуть залишитися без клубу цього літа, оскільки контракти у всіх закінчуються зазвичай в червні місяці. Раніше футболіст протягом одного сезону мав право виступати тільки за два клуби. Через цей нюанс, до речі, київське “Динамо” не змогло дозаявити на другу частину сезону нападника Ібрагіма Каргбо, який вже був заграний за два клуби.

Читайте также:   Євро-2020. І все ж Англія - казка Данії закінчена

Крім цього, ФІФА дозволила футбольним асоціаціям почати заявковий період на сезон-2020/21 до завершення нинішньої кампанії при дотриманні певних умов. Гравець, який зробив перехід в інший клуб, якщо сезон 2019/20 фактично ще триває, зможе виступати за нову команду тільки в наступному сезоні. При збігу контрактів (продовженого старого і нового) пріоритет слід віддавати попередньому клубу футболіста.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *