Заробіток на інвестиціях – ідеальна форма пасивного доходу

Фінансова незалежність – мрія багатьох українців. Але більшості наших співгромадян здається, що в цій країні реалізувати такий план практично неможливо. Насправді забезпечити хоча б мізерну «подушку безпеки» собі та своїм близьким – не така вже й фантастична ціль.

Нехитрі кроки до фінансової незалежності

Шлях до фінансової незалежності – це послідовність систематичних дій, виконуючи які, можна забезпечити собі такий рівень добробуту, який ви навіть не уявляли спочатку.

Перш за все, визначитесь зі своєю метою. Можливо, це сума, що потрібна для погашення всіх кредитів, або для забезпечення витрат впродовж деякого часу, або для того, щоб не турбуватися про роботу до схилу віку.

Отже, фінансові цілі залежать від образу життя, що ви збираєтесь вести. Якщо вам важко зупинитись на конкретній сумі, помножте очікувані річні витрати на 25.

Наступний крок – аналіз існуючих статків та джерел доходу, щоб зрозуміти, як рухатись до поставленої мети. Тут головне – змінити своє відношення до грошей. Примноження будь-якого капіталу ґрунтується на трьох китах: дохід, заощадження, витрати. На жаль, більшість людей хвилює лише одне питання: як зменшити витрати, щоб збільшити заощадження. Вони зовсім забувають про третього, можливо, найголовнішого кита – доходах.

Особистий добробут неможливий без декількох джерел доходу

Кожний, хто хоча б раз поцікавився питаннями особистого добробуту, знає: щоб забезпечити собі фінансову стабільність, потрібно декілька джерел достатку. Для багатьох ця фраза чомусь асоціюється з черговим підробітком або, в кращому випадку, грішми від оренди за хату улюбленої бабусі.

Але  найбільш вигідні додаткові фінансові джерела – ті, що дають пасивний дохід, тобто грошовий потік, у створенні якого ви не приймаєте активної участі. Мова йде про інвестиційні вкладення, коли гроші (а не житло або ваша праця) роблять гроші.

Чим більше прибуток при цьому ви отримуєте, тим більше залишається вільних грошей для наступних інвестицій, які, в свою чергу, створюють черговий приплив фінансів. Мільйонери називають заробіток на інвестиціях абсолютною формою пасивного доходу, що має свій резон.

Перш ніж  почати інвестиції

Є короткострокові та довгострокові інвестиції. Вони зазвичай переслідують різні цілі та зазвичай пов’язані з різними фінансовими інструментами (акції, валюта, облігації та інше). Торгівля цінними паперами  та валютою може бути як на біржовому, так і на небіржовому ринках. Ці майданчики відрізняються активами, що там обертаються, та ступенем контрольованості державними регуляторами.

Після визначення з фінансовим інструментом треба визначитись з базовим порогом грошових сум, які будуть вноситися в першому та другому випадках. Безпосередньо інвестиції роблять як можна частіше та в розмірі не менш, ніж встановлений базовий поріг. Гроші, як і будь-яка інша власність, потребують  грамотне управління. Тому оптимально звернутися за послугами до професійного фінансового консультанта, якщо не постійно, то хоча б на регулярній основі.

Правила накопичення, які треба пам’ятати

І ще декілька правил, що дозволять швидко накопичити заощадження:

  • Інвестиції повинні носити системний характер
  • Потужна сума інвестицій не потрібна бути менш ніж базовий поріг;
  • прибуток потрібно реінвестувати;
  • поки ви не досягли своєї фінансової мети, треба жити скромніше своїх можливостей;
  • розмір «подушки безпеки» повинен бути розрахованим мінімум на рік.
Читайте также:   6 розкішних образів продюсерки з України Ельвіри Гаврилової на червоній доріжці 75-го Каннського Кінофестивалю

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *