Українські школярі тепер можуть користуватися даними з 29 європейських супутників

Українські школярі тепер можуть користуватися даними з 29 європейських супутників

Національний центр “Мала академія наук України” отримав статус Академія Copernicus в Україні. Тепер українські школярі-вчені зможуть користуватися даними спостережень за земною поверхнею з 29 європейських супутників.

– Я хочу привітати всіх з важливою подією – Національний центр “Мала академія наук України” отримав статус Академія Copernicus. Це дуже почесно, тому що Україна стала однією з перших країн Східної Європи, має таку відповідальну можливість бути в епіцентрі світових досліджень, – заявив президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

Він зазначив, що Європейська Комісія ініціювала діяльність мережі Академій Copernicus в усьому світі з метою популяризації програми зі спостереження за земною поверхнею Copernicus і даних дистанційного зондування Землі, отриманих і оброблених в мережах програми.

Читайте также:   7 фактов о благородно-голубых сырах

Академія Copernicus об’єднує провідні європейські університети, дослідницькі установи, бізнес-школи, приватні фірми та некомерційні організації в 37 країнах-учасниках програми і за її межами. Її метою є розробка лекцій, тренінгів та навчальних матеріалів, засновані на використанні даних спостереження за земною поверхнею 29 європейських супутників.

Програма Copernicus координується Європейською комісією та Європейським космічним агентством. Ідеї програми імплементують держави-члени Європейського Союзу, Європейська організація з експлуатації метеорологічних супутників, Європейський центр середньострокових прогнозів погоди, агентства ЄС.

Читайте також: КАВА ЗІ СМАКОМ КОСМОСУ

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 438

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *