У знаменитого робота Софії з’явилась менша сестричка

Гонконзька компанія Hanson Robotics розробила зменшену версію робота Софії – її молодшу сестру. Роботизована іграшка-гуманоїд створена для дітей та покликана навчити їх кодити. Молодша Софія схожа на старшу сестру, але набагато менша – всього 35 сантиметрів заввишки. Іграшка з штучним інтелектом так само, як і дорослий гуманоїд, повторює людські риси обличчя – її голова покрита матеріалом, що нагадує шкіру, який приховує внутрішні дроти і операційну систему.

Іграшка-гуманоїд розрахована на дітей від 7 до 13 років, зокрема для дівчаток. Крім основ програмування, робот допоможе у вивченні наукових дисциплін: математики, інженерії, техніки. Розробники впевнені, що маленька Софія зробить навчання більш захоплювальним і інтерактивним. Робот вчить дітей через пісні, жарти і різні ігри. Гуманоїд може підтримувати розмову і повторювати міміку людини.

Читайте также:   Емоційний інтелект в бізнесі: тренд, необхідність та запорука успіху в часи сьогодення

Вивчення технологічних дисциплін – одна з цілей Hanson Robotics. Створюючи маленьку Софію, компанія заохочує майбутніх інженерів, вчених і робототехників. Іграшка призначена для дівчаток, щоб мотивувати їх займатися наукою і технології в майбутньому. На сьогоднішній день в цих сферах домінують чоловіки. “Жінки становлять лише 15-25%, і розрив збільшується”, – кажуть розробники. Це провокує брак рольових моделей для підростаючого покоління, що в свою чергу впливає на вибір професії в майбутньому.

Вже зараз молодша сестра Софії доступна для попереднього замовлення на кікстартері. Вартість такої іграшки – $149. Якщо пожертвувати більше – $199, ви отримаєте одну іграшку, а ще одна відправиться на благодійність в освітні організації.

Читайте также:   Генпрокуратура США проти Instagram для дітей

Читайте також: АМЕРИКАНЦІ НАВЧИЛИ РОБОТА-МАНІПУЛЯТОРА ГРАТИ В ДЖЕНГА

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *