Правила управління капіталом допоможуть стабільно заробляти

Торгівля на біржі неможлива без ефективної програми розміщення коштів. Знання основ технічного і фундаментального аналізу впливає тільки на відсоток вдалих угод в загальному обсязі операцій. Але ви можете мати відмінний результат у співвідношенні прибуткових і збиткових угод і при цьому мати збитки.

Прибуток і збиток: чому треба ними треба вірно управляти?

Якщо, торгуючи на фінансових ринках, сім з десяти угод Ви закрили з прибутком, а три угоди –  зі збитками, то Вас можна вважати хорошим аналітиком. Але при цьому якщо Ви в середньому на одній угоді отримуєте прибуток 100 пунктів (+700 пунктів на 10 угод) і середній збиток в 500 пунктів (-1500 пунктів на 10 угод), то Вашу торгівлю не можна назвати прибутковою, не дивлячись на хороші аналітичні здібності. Вас вже не назвеш успішним трейдером, оскільки мало тільки аналізувати ринок, треба ще й вміти управляти своїми позиціями таким чином, що сума прибутку завжди перевищує суму збитків.

У загальній структурі діяльності трейдера планування динаміки ринку доповнюється такими важливими елементами, як торгова тактика й управління капіталом (принципами останнього, на жаль, дуже часто нехтують). Жодна торгова система не може вважатися повною та ефективною, якщо не враховує всіх компонентів.

Враховуємо правила і заробляємо!

Стратегія роботи на біржовому ринку може тільки тоді бути ефективною, коли в неї включені три елементи: планування руху цін, торгова тактика й управління капіталом.

  1. Планування руху цін покликане показати, в яку сторону рухатиметься ринок надалі. Це перший, принципіально важливий крок, що передує прийняттю рішення. Планування руху цін допомагає трейдеру визначитися щодо характеру своїх дій, тобто, буде він торгувати на підвищення або на пониження ціни. Картина майбутнього розвитку ринку дає відповідь на основне питання, що постає перед трейдером: який тренд на ринку і які позиції краще відкривати.
  2. Торгова тактика – визначає конкретний момент входу в ринок і виходу з нього, а також дії у двох випадках: коли ціна йде у “ваш” бік або навпаки. Часто буває, що рішення щодо напрямку руху ринку прийнято правильно, однак в силу несвоєчасність укладення операції трейдер зазнає збитків. Тактика торгівлі, як правило, носить виключно технічний характер. Таким чином, навіть якщо трейдер віддає перевагу фундаментальному підходу, на деяких етапах роботи на ринку йому все одно доведеться використовувати технічні інструменти, щоб визначити конкретні сигнали входу в ринок і виходу з нього.
  3. Управління капіталом означає сукупність питань, пов’язаних з вкладенням коштів трейдера і їх розподілом за угодами й ризиком. Сюди входять: оптимальне складання портфеля інструментів для торгівлі, диверсифікація, оцінка об’єму вкладень в конкретний ринок (з урахуванням ризику), використання стоп-ордерів, правильне визначення співвідношення можливого прибутку і збитків, вибір тактики дій після періодів успіху або невдач, а також конкретного стилю торгів: консервативного, помірного або агресивного.

Але головне при роботі на фінансових ринках – це чітко дотримуватись обраної стратегії, правильно розподіляти капітал і прораховувати ризики. Дисципліна і знання – це ключові моменти успіху трейдера!

Читайте також: ТАНЦЮЮЧИЙ ІНВЕСТОР: ЯК НІКОЛАС ДАРВАС СТВОРИВ ІНДИКАТОР, ЯКИЙ «НАТАНЦЮВАВ» ЙОМУ $2 МЛН. ЗА 1,5 РОКУ

Читайте также:   Абонемент в спа-салон: вручение приза Андрею

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *