Поради для інвесторів-початківців

Якщо Ви замислилися про інвестування – Ви вже на правильному шляху! І не важливо, є у вас необхідний капітал на даний момент чи ні, вирішили Ви, який спосіб інвестування вибрати або все ще в роздумах. Головне – мислити ширше і концентрувати свої сили відразу на декількох джерелах доходу.

Як це зробити?

Перша і найголовніша інвестиція – в себе. Не шкодуйте грошей на додаткове навчання, покупку книг, фізичний розвиток, здоров’я та інше. Без руху і розвитку немає результату. Тому наповнюючи себе як духовно, так і фізично, Ви точно не програєте. Не забувайте про розширення своїх кордонів. Ідеальний спосіб дізнатися щось нове або зарядитися енергією – нова подорож.

Завжди стрибайте вище своєї голови. Виконуйте роботу не на 100%, а на 110%. Привчайте себе шукати різні варіанти рішень і способи заробити більше. Знайдіть правильне оточення. Як кажуть: “Ти – той, хто тебе оточує”. Спілкуйтеся з цікавими та успішними людьми, вступайте в дискусії і баталії, вчіться доводити свою думку – так Ви станете морально сильнішим.

Робіть ставку на розумову працю – вона зараз на піку популярності. Першим завданням успішного інвестора є аналіз і розбір варіантів інвестування. Необхідно чітко зважити всі “за” і “проти”, перш ніж вкладати свої кошти куди-небудь.

Перед тим, як вибрати спосіб для інвестування, визначте свою кінцеву мету. Яку суму Ви розраховуєте отримати, який термін для цього виділяєте і скільки часу для реалізації плану готові віддавати щодня. Грамотно поставивши собі за мету ще на етапі вибору, Ви точно прийдете до потрібного результату.

Отримати свій перший стартовий капітал для інвестування, можна відкладаючи мінімум 20% з кожного свого доходу. Цей відсоток розрахований не навмання, адже в процентному співвідношенні, Ви швидше за все навіть не відчуєте цієї різниці в бюджеті. Зате крок за кроком, Ви зможете накопичити свій власний капітал.

Не варто звертатися за грошима для інвестування в банк, брати кредити – надто ризиковано для такої справи. Не потрібно покладатися і на допомогу з боку, наприклад, брати гроші у батьків. Заробляючи самостійно, і грамотно відкладаючи кошти, розпоряджатися стартовим капіталом стане складніше, але і в рази ефективніше.

Читайте також: ВИДИ ПСИХОЛОГІЧНИХ ПОМИЛОК ТРЕЙДЕРІВ

Fiancoff :