На кордоні з Мексикою почала руйнуватися стіна Трампа вартістю $15 млрд

На кордоні з Мексикою почала руйнуватися стіна Трампа

На кордоні США і Мексики в результаті рекордного рівня опадів і повені почала руйнуватися стіна, яка була багатомільйонним проектом колишнього президента Дональда Трампа.

Причиною руйнування стали потужні зливи, через які прилеглі річки вийшли з берегів. Повінь зруйнувала як мінімум 6 металевих шлюзових воріт, побудованих в стіні на випадок підйому рівня води. Вони були забиті принесеними потоками води сміттям, гілками, стовбурами дерев і піском. Директор некомерційної організації Cuenca Los Ojos Хосе Мануель Перес Канту повідомив, що дощі буквально зірвали шлюзи з петель.

Найбільші ушкодження зафіксували на ділянці між містом Дуглас в штаті Арізона і заповідником дикої природи Сан-Бернардіно. На інших ділянках в стіні з’являються і поступово збільшуються тріщини і щілини.

Читайте также:   Новости за 1 марта от Деньги Плюс

Велика частина Заходу страждає від глибокої посухи, але мусонні дощі, які пройшли цього літа в деяких районах Південно-Заходу, принесли рекордна кількість опадів в південній половині Арізони. На даний момент в Дугласі випало майже вдвічі більше опадів, ніж в середньому за сезон мусонів. За даними Національної метеорологічної служби, випало 2,15 дюйма (5,5 см) дощу.

Саме такий розвиток подій прогнозували експерти, коли екс-президент Дональд Трамп підганяв будівництво стіни на кордоні з Мексикою, незважаючи на те, що її зведення в окремих районах порушувало вимоги про охорону природи.

Раніше, в січні 2020 року, влада Мексики відновлювала стіну Трампа після обвалення через сильні пориви вітру. Для ремонту стіни, перекрили дорожній рух на прилеглій вулиці, а віднесені вітром фрагменти повернули на місце.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *