Коли відкриють метро? відповідає прем’єр

4 травня Кабмін оголосив про рішення продовжити карантин до 22 травня з одночасним скасуванням/пом’якшенням деяких обмежень з 11 травня. Фінальний варіант постанови з повним «білим» списком об’єктів інфраструктури, які повинні запрацювати з 11 травня, повинні були опублікувати ще вчора (на момент новини його як і раніше немає), але найбільше, звичайно ж, цікавить, коли запрацює метро (і весь ОТ). І відповідь вже є і вона очікувана – це точно не трапиться раніше 22 травня.

Нинішній план уряду цього не передбачає

«За планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися раніше 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавіруса, ситуація з якою ще не стабілізувалася», – цитує слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля пресслужба офісу президента.

Читайте также:   Пам'ятка інвесторові

В офісі президента особливо підкреслюють, що «вихід з карантину повинен бути плановим і помірним».

«Плановий помірний підхід до виходу з карантину – це правильно. Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених – понад півтисячі у день. Транспорт – це прямий спосіб поширення цієї небезпеки».

Володимир Зеленський, президент України.

Залишається додати, що раніше поданий урядом план виходу з карантину складається з п’яти етапів, а відкриття метрополітену і всього наземного транспорту передбачається тільки на четвертому етапі, коли протягом 10 днів кількість нових, не пов’язаних між собою випадків, щодня буде менше ніж 5 на область.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.