ЄС вводить новий закон щодо захисту інтелектуальної власності

Європейський Союз вводить нові закони по боротьбі з крадіями інтелектуальної власності. А США готує новий список Special 301 Report, який визначає країни зі значним рівнем інтернет-піратства і недостатнім захистом прав інтелектуальної власності. При цьому Україна опинилася серед пріоритетних країн спостереження.

Так, минулого тижня Комітет постійних представників держав-членів Європейського Союзу проголосував за Директиву про авторське право (EU Copyright Directive), включаючи спірну статтю 13. Вона і весь законопроект є частиною більш широких планів реформи авторського права в ЄС.

П’ять держав-членів ЄС – Нідерланди, Люксембург, Польща, Італія та Фінляндія – проголосували проти запропонованого варіанту закону. Вони випустили спільну заяву, зазначивши, що “Директива не забезпечує балансу між захистом правовласників та інтересами громадян і компаній ЄС”. Дві країни утрималися від голосування.

Читайте также:   Новости за 2 апреля от Деньги Плюс

Креативна економіка теж не в захваті від прийнятої редакції закону. Вона називає її компромісною і ослаблює вимоги до онлайн-сервісів в плані боротьби з незаконним контентом.

Коаліція креативних індустрій, частиною якої є IFTA, закликала інститути ЄС переглянути нинішню редакцію, підкресливши, що вона “шкідлива для економічних і культурних інтересів Європи”, “знижує захист і можливості європейських правовласників для створення, виробництва і поширення креативного контенту”. Можливість вплинути на пропонований текст ще буде, і в разі прийняття поправок, запропонована Директива по авторському праву відправиться до другого читання (вже після виборів до Європейського парламенту) влітку-2019.

Читайте також: ІСТОРІЮ З ОБМЕЖЕННЯМ ФОП ЗАКРИТО: ІТ-ГАЛУЗІ НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 540

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *