Головні принципи успішної торгівлі на фінансових ринках

  1. Trend is your friend – тренд твій друг!

Для трейдерів “Тренд – твій друг” – це постулат. Головним принципом тренда – є плисти за течією. Суть в тому, що якщо ціни ростуть, то ймовірно продовжать своє зростання в майбутньому. Важливо зрозуміти, що все, що спостерігається на ринку підвладне певним тенденціям. Головна мета створення і дослідження графіків цін в тому, щоб визначити ці тенденції на етапах початкового розвитку і торгувати в співвідношенні з їх спрямуванням.

  1.     Ціна враховує все, що відбувається на ринку

Це головне правило теорії Чарльза Генрі Доу. Теорія Доу є основою технічного аналізу та основні правила поведінки ціни в тих чи інших ситуаціях. Вона також в деталях представляє фази трендів і психологію ринку. В цілому, кожному трейдеру належить бути ознайомленим з Теорією Доу. Головне правило цієї теорії полягає в тому, що ціна враховує все, що спостерігається на ринку. Починаючи від минулих до прогнозуємих подій. Ринкові ціни відображають все: від емоційного настрою трейдера до фінансових звітів компаній. Навіть те, що знати і передбачити неможливо, ураган, або інше стихійне лихо, або форс-мажор. Але навіть ці події здатні впливати на ціну інерційно, тому що ймовірність такого перебігу подій включена в ціну. Всі мотиви і події пов’язані з товаром, яким торгують на фінансовому ринку, будуть відображатися в ціні. Наприклад, завжди є той, хто володіє інформацією раніше інших, і логічно, вони виконують відповідні дії з товаром, що призверне до зміни ціни.

  1. Історія завжди повторюється.
Читайте также:   Йоко Оно розмістила рекламні щити зі зізнаннями в коханні до Землі

Аналітики визнають, що те, що вплинуло на ціну в минулому і знайшло свій відблиск на графіку, неодмінно виявиться на ціні і в майбутньому. Перш за все, це взаємопов’язано з психологією натовпу. Як вам відомо, всякий ринок – це і є натовп, де у кожного свої інтереси. Вірніше, інтерес у всіх людей один – заробіток грошей, а ось способи і засоби приходу до цієї мети різні. Так ось технічний аналіз, акцентується на тому, що історія повторюється, прагне не передбачити поведінку ціни в майбутньому, а передбачити реакцію людей при наближенні ціни до того чи іншого значення, тим самим збільшуючи шанси на отримання прибутку від угоди.

  1. Правила використання мані-менеджментом.
Читайте также:   Недвижимость в Европе: что выгоднее аренда или покупка? - Полезные Советы

Як показує практика, трейдери закінчують свою кар’єру вже в перші тижні, тільки через те що не користуються правилами мані-менеджменту. Деякі вважають за краще йти в А-Банк, ігноруючи правила мані-менеджменту, але забувають про те, що вони можуть не тільки заробити, а й втратити все. У мані-менеджменті можна виділити 3 поширених правил:

  • Не потрібно вкладати всі гроші в одного брокера. Краще розбити суму на рівні частини. У разі не вдалої угоди, це збереже вам гроші.
  • Контролюйте ризики для кожної угоди. Виходячи від вашого депозиту, ви повинні розуміти яку суму можете собі дозволити втратити в разі невдачі. В середньому трейдери допускають мінімальний ризик 2%, максимальний ризик – 5% – для однієї угоди.
  • Не забувайте про співвідношення прибутку і збитку. Прибуток і збиток, як мінімум, завжди повинні бути в співвідношенні 1:2. Інакше, прибуток і збиток у вас зрівняються, а то і прибуток стане менше, ніж збитки.

Читайте також: СПИСОК КОРИСНИХ ПОРАД ДЛЯ ТРЕЙДЕРІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *