Цікаві факти про інвестиції

Сьогодні, крім основного заробітку, мало не кожен другий хоче мати додатковий дохід. Багато з нас регулярно замислюються про інвестиції. А чи думали Ви колись про походження поняття “Інвестиції”?

Дивно, але перша згадка про інвестиції сталася зовсім не так недавно, як здавалося б, а мільйони років до нашої ери. Вчені жителі Вавилона, ще в стародавні століття вивчали мистецтво управління фінансами та способи їх примноження.

Не завжди слово “інвестиції” означало те, що ми звикли розуміти. За часів середньовіччя, інвестиціями називали оренду земельної ділянки, а інвестором були ті люди, які тримали під контролем феодальні садиби.

Чимало і цікавих випадків було пов’язано з інвестиціями в різний період часу. Наприклад, в 17 столітті в Голландії аналогом сучасного ф’ючерсу стало ніщо інше як тюльпани. В один період, попит на тюльпанові цибулини в цьому регіоні зріс до такої міри, що за окремі види тюльпанів можна було придбати солідний особняк. Правда, в ході цих подій, уряд Голландії зазнав серйозну фінансову кризу.

Ще одна історія пов’язана з бездомним жебраком Куртом Дегераманом. Протягом усього життя він збирав порожні банки і пляшки. Це не нова історія для безхатька, але те, куди він витрачав кошти, отримані від продажу бляшанок, шокувало оточуючих. Після смерті Курта Дегермана виявилося, що всі його кошти вкладені в акції шведських компаній, на яких він примудрився заробити 12 мільйонів. Дивно, що він не витратив нічого з цієї суми, а заповів одному зі своїх родичів, який регулярно відвідував Курта в трущобах.

В історії траплялося і так, що досить успішні люди втрачали можливість заробити на інвестиціях. Саме так і вчинив відомий письменник Марк Твен. Одного разу до нього з пропозицією прийшов винахідник Олександр Белл, який в подальшому перевернув світ телекомунікацій, своїм винаходом – телефоном. Белл звернувся за коштами для реалізації цього технічного прориву, але письменник не повірив в новий винахід, хоча міг би отримати величезний прибуток з інвестиції в товар, що повністю перевернув хід історії.

У цій статті не можна не згадати про легенду світу інвестицій – Уоррена Баффета. Унікальний американський інвестор, який вклав свої перші гроші в віці одинадцяти років. З тих пір він все життя дивним чином заробляє мільярди на інвестиціях. А що найцікавіше, він не володіє звичкою бездумно витрачати гроші. Уоррен один з тих, хто жертвує величезні гроші на благодійність. Відомо, що він віддав на пожертви понад 35 млрд. доларів.

Історія показує нам одне, що інвестиції були і будуть розвиватися. З інвестиціями пов’язано багато історій: з їх допомогою ставали багатими, інвестиції недооцінювали, але головне сьогодні – не забувати про людей навколо, скільки б ви не заробляли!

Читайте также:   ДЕНЬГИ ПЛЮС: ЗАВТРАК В ПЛАТЬЯХ В СТИЛЕ LINGERIE

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2363

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *