6 розкішних образів продюсерки з України Ельвіри Гаврилової на червоній доріжці 75-го Каннського Кінофестивалю

Каннський кінофестиваль 2022 знову розстеляє червону доріжку на Лазурному березі після пандемії.

75-й Каннський міжнародний кінофестиваль пройшов з 17 по 28 травня 2022 року, це перший фестиваль, який провели, згідно з традицією, навесні, — після скасованого через пандемію у 2020 році 73-го випуску та перенесеного на літо рік тому 74-го фестивалю. Ведучою церемоній відкриття та закриття стала бельгійська актриса Віржині Ефіра. 75-й фестиваль став останнім для його президента П’єра Лескюра, який пішов у відставку.

Цього року подія повернулася до свого звичного формату — з гламурними виходами, модним вбранням та багатою програмою, кульмінацією якої стала церемонія закриття. Цього вечора журі під головуванням французького актора Вінсента Ліндона оголосило лауреатів цьогорічної премії та володаря головної нагороди — Золотої пальмової гілки. У головній номінації перемогу здобув фільм “Трикутник смутку” Рубена Естлунда. Дія цієї сатири розгортається у світі моди та розповідає про пару моделей, Карло та Яю, які опиняються на безлюдному острові з групою мільярдерів та прибиральницею; з усіх пасажирів лише прибиральниця знає, як ловити рибу, а значить — як вижити в обставинах, що склалися. За словами режисера, створення фільму його надихнула теорія Карла Маркса.

Переможці в інших номінаціях:

Гран-прі – “Зірки опівдні” (Клер Дені) та “Близько” (Лукас Донт)

Найкращий режисер – Пак Чхан-ук (“Рішення піти”)

Найкращий сценарій – Тарік Салех (“Хлопець з небес”)

Найкраща чоловіча роль – Сон Кан-хо (“Брокер”)

Найкраща жіноча роль – Зара Амір Ебрахімі (“Святий павук”)

Приз журі – “Іа” (Єжи Сколимівський) та “Вісім гір” (Шарлотта Вандермерш та Фелікс ван Гронінген)

“Золота камера” – “Бойовий поні” (Райлі Кіо та Джина Гаммелл)

Спеціальний приз на честь 75-річчя кінофестивалю – “Торі та Локита” (брати Люк та Жан-П’єр Дарденни)

“Особливий погляд” (Un Certain Regard, секція присвячена арт-хаусним фільмам та проходить паралельно з основним конкурсом):

Гран-прі – “Найгірший” режисерів Лізи Акока та Романа Гере (Франція)

Приз журі – “Країна радості” режисера Саїма Садіга (Пакистан)

Найкращий режисер – Олександр Белц за фільм “Метроном”

Найкращий сценарій – Маха Хадж за фільм “Середземноморська лихоманка”

Приз журі дістався французькому режисеру Лоле Куіворон за фільм “Родео”.

Поза конкурсом пройшов показ продовження фільму Тома Круза «Top Gun», через 35 років його першого виходу на широкий екран. Також поза конкурсом проходив біографічний фільм “Елвіс” База Лурмана (автора “Мулен руж”).

Ельвіра Гаврилова стала однією з гостей довгоочікуваного 75-го Канського Кінофестивалю. Для продюсерки цьогорічний захід це не став дебютом — Ельвіра вже неодноразово відвідувала Канський кінофестиваль. Минулого року вона та її компанія Amillidius представляли фільми “Випадок у готелі Уолл-Стріт” та “Життя Ерізтіни” у рамках Канського Кінофестивалю.

Цього року продюсерка була запрошена на 6 прем’єр, де вразила громадськість своїми луками. До речі, Ельвіра поділилась з публікою, що всі сукні, які вона вдягала на червону доріжку, були створені українськими брендами. Розглянемо її образи більш детально.

Прем’єра фільму Ніколя Бедоса “Маскарад”

Читайте также:   Мінування продовжуються: в Одеському порту евакуювали людей

На прем’єру фільму французького режисера Ельвіра обрала образ від Armoire Brand. Як ми бачимо, на продюсерці бежева сукня у патріотичному стилі із зображенням державного символу України, виконаного у жовто-блакитньому кольорі, — українським гербом.

Ця сукня не залишилась непомітною. Чимало фотографів з фотосервісу Getty Images зробили знімки цього образу та виставили цю сукню, а багато європейських ЗМІ написали про цей образ Ельвіри на своїх платформах.

Прем’єра фільму Хірокадзу Корееда “Брокер”

Ельвіра позувала на червоній доріжці прем’єри “Брокер” у рожевій сукні з довгим шлейфом. Вона виглядає неначе зефірка. 

Ця сукня була створена у результаті колаборації двох дизайнерів — дизайнерки з Одеси Юлії Лятавської та дизайнерки Світлани Буян, котра більше 20 років проживає у Лісабоні. Відмітимо, що Ельвіра Гаврилова також вже дуже давно живе й працює в Португалії.

Прем’єра фільму Клер Дені “Зірки опівдні”

Читайте также:   Ваш дом, Одесса: ХХХl выставка по строительству

Для цього заходу Ельвіра обрала коротку сукню кольору беж зі шлейфом шовк-шифон. Розробляла дизайн українська дизайнерка Катерина Чепак. Дивовижний образ Ельвіра доповнила діамантовим кольє та сережками від Chopard.

Прем’єру фільму Луі Гарреля “Невинний”

На червоній доріжці Ельвіра сяє у жовто-блакитній сукні від дизайнерки Юлії Лятавської та бренду Світлани Буян. Ельвіра знову робить ставку на образ від португало-української колаборації. І як ми бачимо, не дарма. Ця сукня потрапила в усі ЗМІ: від BBC до Fashion Channel.

Прем’єра фільму Бретта Моргана “Moonage Daydream”

На прем’єру фільму одного зі своїх улюблених режисерів Бретта Моргана, Ельвіра вдягла сукню від дизайнерки Світлани Буян. Відмітимо, що це дуже незвичайна сукня, котра потрапила до багатьох таблоїдів світу. 

Церемонія закриття 75-го Каннського Кінофестивалю

Читайте также:   История из жизни денег: Между вожделением и презрением

Знову-таки патріотична сукня Ельвіри Гаврилової. На цей раз від одеського дизайнера Arimart Atelier. Ельвіра пройшлась по червоній доріжці у класичній чорній сукні з відкритими плечима. Найцікавіша деталь сукні — великий жовто-блакитний прапір на подолі. До речі, до образу були додані прикриси від ювелірного бренду BUUNT — символічний хрест з діамантами та пусети з діамантами. Дивовижно те, що виробництво компанії BUUNT знаходиться в Україні, а сама компанія вперше заявила про себе в Англії, з чого й розпочала свою подорож по всьому світу. Всі колекції бренду створюються вручну, тут немає механічних втручань – це історія майстра, металів, каміння та фарб. Адже BUUNT – це розкіш у деталях з Україною у серці.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2198

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *