В Україні скоро почнуть видавати «зелені номери» для електромобілів, легкові моделі отримають серію Z *, Y *, електротаксі – T * і жовтий фон тощо

«Електромобільний» закон №10405, в якому окрім іншого передбачено впровадження в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів був підписаний восени минулого року і набрав чинності в самому початку поточного року. Проте, тільки зараз з’явилася інформація про те, який саме вид матимуть такі номерні знаки.

Дані опублікував один з авторів проєкту і заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Рябчин на своїй Facebook-сторінці.

Він уточнив, що відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів і інших типів електричного транспорту.

Цікаво, що в номерах для електромобілів будуть використовуватися не тільки символи, ідентичні для латиниці та кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z *, Y * електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію тощо.

Співавтор проєкту Олексій Рябчин висловив надію, що побачити нові зелені номери на вулицях України можна буде вже найближчим часом, після закінчення карантину і початку нормальної роботи СЦ МВС, які займаються оформленням транспортних засобів.

Нагадаємо, що через те, що до 12 травня СЦ МВС не оформляли вживані  автомобілі, в квітні українці купили всього 38 електромобілів, що в 14 разів менше, ніж роком раніше.

Читайте также:   На аукціоні RR Auction продають дискету з автографом Стіва Джобса

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *