Смартфон за кермом: Австралія буде боротись з неуважними водіями

Влада Австралії зацікавилися камерами, здатними виявляти та фотографувати водіїв, які використовують мобільні пристрої за кермом. Технологію поки будуть застосовувати тільки в одному штаті країни — Новому Південному Уельсі.

За словами місцевих чиновників, які посилаються на експертів з дорожньої безпеки, в останні роки кількість австралійців, які відволікаються на гаджети за кермом, значно зросла. При цьому, за статистикою, використання мобільних пристроїв під час руху збільшує шанси потрапити в аварію в чотири рази.

«Водіння в нетверезому вигляді та використання мобільних пристроїв рівнозначні по небезпеці, і саме тому ми збираємося запровадити систему, яка дозволить штрафувати водіїв за використання гаджетів в будь-який час і в будь-якому місці», – підсумували представники влади Нового Південного Уельсу.

Читайте также:   Не страшны ни дождь ни слякоть: компания Ford показала испытательный полигон для своих авто

На першому етапі чиновники розгорнуть на дорогах штату 45 «розумних» камер, здатних виявляти мобільні пристрої в руках водіїв. Після цього кількість систем виявлення збільшать.

Що стосується роботи такої системи, то вона оснащена двома камерами. Одна з них фотографує номерний знак автомобіля, а друга, оснащена ширококутним об’єктивом, спрямована на лобове скло і фіксує те, чим зайняті руки водія. Встановлювати такі системи можна як на узбіччях доріг, так і на спеціальні мобільні причепи.

Спочатку, щоб визначити, чи є на знімку смартфон, використовується штучний інтелект. Потім фотографії з «підозрою на незаконне поводження» направляються для перевірки людиною. Якщо припущення підтвердиться, водія «порадують» штрафом у розмірі 344 австралійські долари (приблизно $232)

Читайте также:   Sikorsky готується зробити свої вертольоти безпілотними

Моделювання, проведене урядом штату, показало, що використання систем розпізнавання мобільних пристроїв дозволить попередити до 100 ДТП зі смертельними наслідками протягом 5 років.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *