Європейські вчені винайшли прилад для щасливої ​​старості

прилад для щасливої ​​старості

Група європейських дослідників працює над створенням персоналізованого пристрою, який стане своєрідним електронним особистим тренером для літніх людей. Його завдання – допомагати їм у підтримці фізичного і душевного здоров’я.

Новий пристрій названо Nestore. Ця система з’явилася на світ в Міланському політехнічному інституті. У тестуванні приладу беруть участь 30 добровольців похилого віку. Безліч датчиків Nestore одночасно спостерігають за фізичним станом і соціальною активністю літньої людини, дозволяючи сформувати рекомендації: що поліпшити і як зробити життя веселіше.

Nestore покликаний допомагати літнім в організації правильного харчування, соціального життя і занять спортом – тобто в тому, що сприяє активній, щасливої ​​старості. Системі необхідно зібрати велику кількість даних. Наприклад, датчик на двері холодильника повинен відслідковувати, чим харчується людина, як часто користується кухнею і в який час. За підсумками спостереження за харчовими звичками система розробляє індивідуальні рекомендації.

Завдання вчених – з’ясувати, наскільки дана система є прийнятною і ефективною для літніх людей. Дослідники вивчають як літня людина взаємодіє з новим пристроєм, фіксуючи жести і рухи, щоб потім краще пристосувати браслет до зап’ястя. Команда проекту Nestore розраховує на те, що волонтери з різних різних країн дадуть об’єктивну оцінку пристрою, і тоді можна буде оцінити чи допомагає він їм в житті і доопрацювати систему.

Читайте также:   Рейтинг інновацій ООН: Україна обігнала Грузію, але поступилася Вʼєтнаму

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *