Google забули попередити власників Nest Secure про наявність мікрофона в пристрої

Власники домашньої системи безпеки Nest Secure майже два роки не підозрювали про наявність в пристрої прихованого мікрофона. Про його існування стало відомо лише днями, коли в блозі Google була анонсована інтеграція в систему безпеки голосового помічника Google Assistant.

Хоча користувачі могли віддавати голосові команди Nest Secure і раніше, раніше для цього були потрібні розумна колонка, смартфон або планшет з підтримкою цифрового асистента. Тепер потреба в додатковому пристрої відпала, і здавалося б, ця новина повинна була порадувати володарів високотехнологічної системи безпеки. Але справа в тому, що ніхто з них не знав, що в панель управління Nest Guard – центральний елемент комплекту Secure вартістю $500 – вбудований мікрофон.

Читайте также:   Хакеры атаковали Одесский аэропорт

Важливо відзначити, що власники Nest Secure були обізнані, що в систему вмонтовано динамік, але про наявність мікрофона ні Google, ні її дочірня компанія Nest не попереджували. Понад те, ні в керівництві користувача, ні в супровідних матеріалах відомостей про вбудований пристрій звукозапису також не було.

Хоча у багатьох користувачів закралися нехороші підозри, в самій компанії не бачать причин для занепокоєння: відсутність в переліку специфікацій мікрофона, пояснюють в Nest, є простою помилкою – ніхто не планував вводити користувачів в оману.

«Вбудований мікрофон не замислювався як щось секретне і повинен був бути вказаним в специфікаціях пристрою. Ми допустили помилку зі свого боку», – визнали розробники.

Читайте также:   Canalys: Торгова війна між США і Китаєм призведе до зниження глобальних поставок смартфонів в 2019

Вони пояснили, що в випущену в 2017 році систему Nest Guard мікрофон впровадили з розрахунком на майбутнє розширення функцій: пристрій планувалося навчити слухати навколишні звуки і визначати, наприклад, звук розбитого скла. Крім того, розробники стверджують, що система запису весь цей час не працювала.

«Щоб віддавати приладу голосові команди, записувальний пристрій потрібно попередньо активувати, і зробити це можна тільки з боку користувача», – підкреслили в Nest.

Читайте також: НОВА NOKIA 9 PUREVIEW З ПЕНТАКАМЕРОЮ КОШТУЄ $699!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 5

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *