З мільярдерів – у президенти

Майкл Блумберг оголосив про намір поборотися за пост президента США від Демократичної партії

Натхненний прикладом Дональда Трампа в президенти США вирішив податися ще один американський мільярдер. “Я балотуюся на пост президента, щоб перемогти Дональда Трампа і відновити Америку. Я вірю, що мій унікальний досвід в бізнесі, уряді і благодійності дозволить мені перемогти і бути лідиром”, – написав Блумберг в своєму Твіттері.

І він уже подав документи на реєстрацію в якості кандидата в президенти США від Демократичної партії США на первинних виборах в Алабамі. Тобто спочатку йому потрібно перемогти на партійному праймеріз від Демократичної партії. А від неї зараз, як відомо, найбільш розкрученим кандидатом є екс-віце-президент США Джо Байден, з яким непримиренну виборчу війну веде Дональд Трамп. І якщо демократи погодяться, то Блумберг може стати єдиним кандидатом від партії.

Читайте также:   Грузия выбрала нового президента

Сам Майкл Блумберг – мільярдер, статки якого, за останніми даними Форбс, перевищують 50 мільярдів доларів, що більш ніж в 15 разів більше, ніж у Дональда Трампа.

Крім цього, Блумберг є засновником інформаційного агентства Bloomberg LP, яке збирає, аналізує і продає інформацію про стан фінансових ринків. Імперія Блумберга включає телеканали, радіостанції і всесвітню комп’ютерну мережу фінансових новин. На даний момент компанія є одним з провідних постачальників фінансових новин в світі, чисельність службовців компанії досягла 9500 осіб в 130 країнах світу. Число передплатників на новини Bloomberg LP перевищила 250 тисяч.

Майкл Блумберг також запам’ятався тим, що в 2001 році став 108-м мером Нью-Йорка. Балотувався від Республіканської партії. Призначив собі зарплату 1 долар на рік і не користувався державним житлом.

Читайте также:   Трампа виправдали в сенаті у справі про імпічмент

Блумберг є відомим благодійником. У 2018 році він пожертвував 1,8 млрд доларів США університету Джонса Хопкінса для стипендій обдарованим студентам з бідних сімей.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *