В США ускладнили процедуру отримання робочіх віз

В США ускладнили процедуру отримання робочіх віз

Американці стали менше потребувати некваліфікованої робочої сили і скорочують приплив в країну мігрантів-роботяг. З кінця грудня 2018 року Міністерство внутрішньої безпеки США ускладнило процедуру надання відповідної візи – H-1B, яка відкривається малоосвіченим трудівникам.

Нові вимоги торкнуться представників усіх країн, і українців в тому числі.

Хто досі потрібен в Штатах – це робочий персонал з досвідом роботи не менше трьох років і ступенем бакалавра. Такі кадри потрібні, і вони продовжать безперешкодно отримувати візи США. Так що у людей небагатий вибір: підучитися і підвищити кваліфікацію або шукати роботу в інших країнах. В DHS обіцяють не опускатися до формалізму і індивідуально вивчати кожну заявку на американську візу.

Читайте также:   Лідери ЄС закликали зупинити спалах конфлікту в Іраку, а Іран привів у готовність бойові ракети

Робочі візи H-1B розігруються щороку в лотереї – Diversity Immigrant Visa. Таким чином в США пускають 65 тис. робітників і ще 2 тисячі іноземців з науковими ступенями. Зараз влада намагається збільшити приплив в країну кваліфікованої робочої сили.

У Сполучених Штатах мають намір якісно поліпшити склад трудової міграції. Це робиться за запитом американських роботодавців. У той же час американські журналісти запевняють, що влада прислухаються до голосу громадськості. І до 3 січня 2019 року буде приймати пропозиції від громадських організацій. Так що правила надання H-1B ще можуть коригуватися.

Читайте також: УКРАЇНА ОТРИМАЛА КРЕДИТ ВІД МБРР НА СУМУ 349 МЛН ЄВРО

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *